HUBUBAT TİCARET MERKEZİ KURULUYOR

HUBUBAT TİCARET MERKEZİ KURULUYOR

ÇİFTÇİLER ÜRÜNLERİNİ DEPOLAYIP ARACI KULLANMADAN DAHA KARLI SATABİLECEK

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, Kayseri'de 100 milyon lira maliyetle kurulacak Hububat Ticaret Merkezi ile çiftçinin depoladığı ürünlerini elektronik ortamda ve aracısız satarak daha çok kar elde edeceğini bildirdi.

Bağlamış, yaptığı açıklamada, Hububat Ticaret Merkezinin 211 dönüm alana kurulacağını ve 55 depodan oluşacağını belirtti.

Türkiye Ürün İhtisas Borsaları (TÜRİB) AŞ sayesinde lisanslı depolara konulan ürünlerin elektronik ortamda oluşturulan senetler ile tek tuşla alınıp satılabileceğini aktaran Bağlamış, şunları kaydetti:

"Şehrimizi temsil eden gıda ve hayvancılıkla uğraşanlar tarım alanında faaliyet yürütenler merkezde bayilik açacak, dükkanlar oluşturacak. 20 bin tondan başlayan lisanslı depolar 100 bin tona kadar ulaşabilecek. Yetkili, sınıflandırıcı laboratuvar, satış salonu ve sosyal donatılarla merkez binamızın olduğu bir alan oluşturulacak. Kayseri ve civarındaki illerin de merkezi olacak. Çiftçimiz, tarım ürünlerini değerine ulaşıncaya kadar lisanslı depolara koyacak. Bunlar TÜRİB aracılığıyla ürün senedi haline gelecek. Ürün senetlerini istedikleri zaman satabilecek. Yüzde 70 kadarını bankadan kredi alabilecek, dilerse kredi kullanıp mallarını satmayacak. Ürün fiyatları değerlendiğinde satabilecek. Yine merkezde uluslararası satış salonu dediğimiz alıcı ve satıcının birbirini görmediği ve tek tuşla satış yapılabilen bir sistem kurulacak."

MERKEZİN TEMELİ GELECEK YIL ATILACAK

Projeye Orta Anadolu Kalkınma Ajansının da destek verdiğini anlatan Bağlamış, projenin hazır olduğunu ve 2020 yılında temelin atılacağını ifade etti.

Bağlamış, çiftçilerin Ürün İhtisas Borsası ve lisanslı depoların olmadığı illerde ürünlerini tüccarlara zorunlu sattığını anımsatarak, "Kurulacak merkezle çiftçimiz, ürünlerini değerlendiği zaman satabilecek. Bu sayede en az yüzde 30 daha fazla kar edebilecek." diye konuştu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları