HSYK ilk toplantısını bugün yapacak

HSYK ilk toplantısını bugün yapacak

00- Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu yeni üyeleri ile ilk toplantısını bugün yapacak. Adalet Bakanı Bektir Bozdağ’ın başkanlık edeceği Kurul’un ilk toplantısında Başkanvekili ve üç dairenin başkan ve üyeleri belirlenecek.Aslen Kayserili olan

Uzun süreden bu yana Türkiye’nin gündemini meşgul eden Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun yeni üyeleri ilk toplantısını bugün yapacak. 22 kişilik Kurul son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atadığı 4 isimle birlikte tamamlanmış oldu.

        Dün göreve resmen başlayan yeni HSYK üyeleri ilk toplantısını bugün Adalet Bakanı ve Kurul Başkanı Bekir Bozdağ yönetiminde yapacak….HSYK üyelerinin ilk toplantısında HSYK Başkanvekili ile üç dairenin başkan ve üyelerinin seçimleri yapılacak.

        Önlerinde çok sayıda dosyanın beklediği yeni HSYK üyeleri  başkanvekili ve daire başkanlığı seçimlerinin tamamlanması ile birlikte hummalı bir çalışma sürecine girecek.

         Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili iken Yargıda Birlik Platformu listesinden HSYK üyeliğine seçilen hemşerimiz ramazan kaya’nın Birinci Daire Başkanlığına seçilme ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.

        Öte yandan öncesi HSYK’da Kayserili olarak görev yapan ve devrin cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından bu göreve atanan Av. Ali Aydın ve Prof. Dr. Bülent Çiçekli’nin görev süresi tamamlandı…Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce Gül’ün göreve getirdiği  Av. Rasim Aytin’i yeniden  görevlendirirken, Ali Aydın’ı atamaması ise dikkat çekti…



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı