HIZLI TREN PROJESİ HAYATA GEÇTİ

HIZLI TREN PROJESİ HAYATA GEÇTİ

Ak Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, İl binasında bir basın toplantısı tertipleyerek hızlı tren projesinin son durumu hakkında medya mensupları aracılığı ile kamuoyunu bilgilendirdi. Karayel, Hızlı Tren Projesi Yüksek Planlama Kurulu Kararını

Ak Parti İl Binasında gerçekleştirilen  bilgilendirme toplantısına  Ak Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer ve önceki gün gün gerçekleştirilen  5.Olağan Genel kurul sonucunda seçilmiş başkan sıfatını kazanan  İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden iştirak ederek  VekiL Yaşar Karayel’e  eşlik ettiler…                                                                                                  

 

 Ak Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel,  sözlerine Ak Parti 5. Olağan Genel Kurul sonucunda Ak Parti İl Başkanı seçilen Hüseyin Cahit Özden’i tebrik ederek başladı… “Ak Parti’nin 5.Olağan Genel Kongresini yaptık. Kayseri’ye yakışır bir genel kurulumuz oldu. Bu genel kurulda hazırlıklarını yapan ve böyle bir güzel genel kurul gerçekleştiren İl Teşkilatımıza teşekkür ediyorum. İl Başkanımızı ve tüm teşkilatımızı tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah önümüzdeki yapılacak seçimlerde İl ve İlçe teşkilatlarımız birlikte tüm gayretlerini göstererek, iyi bir netice almayı hep birlikte ümit ediyorum. Başkanımızın ilk günü ilk günde sizlere güzel haberi paylaşayım”    

 

Karayel, AK Parti iktidarının 12 yılda Kayseri`ye 10 milyarınüzerinde kamu kaynağı aktardığının altını çizerek “ Bundan sonra da yatırımlar ve projelerimiz takip etmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde Develi 2. Merhale, Bahçelik Ana Sulama Kanalların` tamamlamayı hedefliyoruz. 2015 yılı içerisinde Bünyan- Sarıoğlan Sulaması 210.000.000 TL, Bünyan Elbaşı-Karadayı Sulaması 90.000.000 TL, ana iletim ve sulaması dahil 305.000.000 tutarında sulama ihalesi yapılacaktır. Havaalanımızın genişletme ve yeni ek terminal binalarının yapımı için proje çalışmaları başlatılmıştır. Hedefimiz 2017 yılı sonuna kadar tamamlamaktır” değerlendirmesinde  bulundu….                                                                         

 

Vekil Karayel sözlerinin  devamında “Kayserimizin en önemli ve olmazsa olmaz projesi olan Hızlı Tren Projesi ile ilgili  Yüksek Planlama Kurulu Kararı tamamlanmış, 142 km çift Hatlı Yerköy Kayseri YHT projesi yapımı, müşavirlik ve kontrolörlük hizmetleri için 1.885.292 TL proje bedeli belirlenmiştir. Ayrıca yatırım programı 2014’ün Aralık Ayı tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bu proje Ankara Sivas YHT ana hattı bitirilirken eş zamanlı olarak bu hattımızda tamamlanacaktır. Bu proje için 2015 yılı yatırım programına Yüksek Planlama Kurulu kararıyla ek ödenek olarak 1.000.000 TL konulmuştur.  Şehrimizin kalkınması ve geleceğine büyük katkılar sağlayacak bu büyük ve önemli proje artık hayata geçiyor. Kayseri YHT projesi, TC DDY Genel Müdürlüğünce 2015 yılı içerisinde ihalesi yapılacak ve temeli atılacaktır. Uzun zamandır Kayseri kamuoyumuzun merakla beklediği YHT projesi artık hayata geçmiştir. Bu projeyi uzun zamandır. Takip ederek sonuçlanmasına katkı sağlayan başta 11. Ve 12. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanlarımıza Milletvekili arkadaşlarımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, DDY Genel Müdürü ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hedefimiz Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Konya, Antalya YHT hattının gerçekleşmesi için çalışmak olacaktır. Her şey Kayseri için, durmak yok hizmete devam” ifadesini kullandı.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”