HİSARCIK MEYDAN DÜZENLEMESİ ERCİYES İLE BÜTÜNLEŞİYOR

HİSARCIK MEYDAN DÜZENLEMESİ ERCİYES İLE BÜTÜNLEŞİYOR

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Dağı Kış Sporları ve Turizm Projesinin sadece Kayserinin değil İç Anadolu bölgesinin ortak bir projesi ve yatırımı olduğunu bu amaç ile bu yatırıma destek verdiklerini bildirdi.

Erciyes Dağı Kış Sporları ve Turizm Projesi kapsamında Hisarcık meydanında yeni bir proje gerçekleştirdiklerini hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bu projenin uygulanmadan önce Hisarcık halkı ile toplantı yaptıklarını ve çevre esnafının da görüşlerinin alındığını sonuç itibari ile çevresiyle bütünleşen bir alanın Hisarcık Bölgesine kazandırıldığını belirtti.

            Erciyes Dağı Kış Sporları ve Turizm Projesi kapsamında Melikgazi Belediyesi olarak Esenyurt Mahallesinden başlayan bir çalışma ile bu projeye destek verdiklerini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

            “Kayseri Kış Sporların yapıları ve tesisleri ile Anadolu’nun, Balkanların, Arap yarımadasının merkezi olma yolundadır. Bu çalışmanın ilk işi olarak Erciyes Yolu genişletme ve düzenleme çalışması belediyemizde yerine getirildi. Erciyes Dağında belediyemizce çocuklara özel 20 bin m2 alanlı şişme kızak pisti yaptırılarak hizmeti sunuldu. Erciyes dağına ulaşımda ilk dinlenme ve durak merkezi olarak Hisarcık önem arz etmektedir. Bu kapsamda Hisarcık Meydanı için 3 proje hazırlandı ve bölge halkının bilgisine sunuldu. Beğenilen proje kapsamında çalışmalara başlanıldı. İlk etapta virane olan, çirkin görüntü kirliği oluşturan binalarda bakım ve onarım yapılarak dış cepheleri yenilendi. Tarihi ve turistlik bir merkez olan aynı zamanda doğal yapısı ile bir çevre ve doğal güzellikler bölgesi Hisarcık ta yapılan bu çalışmalarda bütünlük sağlandı”



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı