?HİMMET OPERASYONU´NDA

?HİMMET OPERASYONU´NDA

2 KİŞİ TUTUKLANDI, 3 KİŞİ SERBEST KALDI?


İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince geçtiğimiz Cumartesi sabahı gerçekleştirilen operasyonda Fetullahçı Terör Örgütüne üye olmak ve finansal destek sağlamak iddiaları ile göz altına alınan 5 iş adamından 2´si tutuklanarak ceza evine gönderilirken, 3 kişi adli kontrol ve yurt dışı yasağıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı?
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube ekiplerinin Cumhuriyet Savcılığı´nın talimatı üzerine Fetullahçı Terör Örgütü üyesi oldukları ve bu yapıya mali finans sağladıkları öne sürülen 12 şüpheliye yönelik olarak geçtiğimiz Cumartesi günü erken saatlerde operasyon gerçekleştirdi?
Bu kapsamda KOM Şube ekipleri cumartesi sabahı 12 kişinin ev ve işyerlerinde arama yaparak, bilgisayar ve mali hesaplarına el koydu, 5 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden kısa adı ´KAYMOS´ olan Kayseri Mobilyacılar Derneği başkanlığından kısa süre önce istifa eden eski başkan, mobilyacı Mahmut Alak, ´Kimse Yok mu Derneği´ eski Başkanı Hacı Osman Büyükata, işadamları kuyumcu Necmi Somtaş, sanayici Halit Gazezoğlu ve çelik kapı imalatçısı Mustafa Ahi, nöbetçi mahkemede gece yarısı biten duruşmada yargılandılar?
Yargılama esnasında iddiaları reddeden sanayici Halit Gazezoğlu ile Kimse Yok mu Derneği eski başkanı Hacı Osman Büyükata duruşma sonucu tutuklanarak ceza evine gönderilirken, öteki 3 şüphe adli kontrol ve yurt dışı yasağıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar?
Operasyon kapsamında haklarında göz altı kararı çıkartılan ancak bu güne kadar izlerine rastlanamayan Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Filiz ve Petrol İstasyonu işleticisi Ahmet Türkmen hakkında Cumhuriyet Savcılığınca yakalama kararı çıkarıldı.
Yurt dışında oldukları tesbit edilen diğer şüpheliler GESİAD eski başkanı, müteahhit İlhan Miraboğlu, KTO Yönetim kurulu üyesi ve çelik kapı imalatçısı İsmail Tuna, mali müşavir Mehmet Fındık, Mehmet Çetin ve Mehmet Yıldız hakkında ki göz altı kararı ise devam ediyor?.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da