?HİMMET? OPERASYONU

?HİMMET? OPERASYONU

FETÖ´DEN GÖZALTINA ALINAN 6 KİŞİNİN SORGUSU SÜRÜYOR, 6 KİŞİ İSE ARANIYOR.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü aylardır konuşulan ?Paralel Yapı´ operasyonunu hafta sonu gerçekleştirdi. Operasyonla 6 işadamı gözaltına alınırken, 6 işadamı ise ev ve işyerlerinde bulunamadı. Gözaltına alınan işadamlarının sorguları için Cumhuriyet Savcılığından ek süre istendi. Gözaltındaki isimlerin bugün adliyeye sevkedilmesi bekleniyor.
Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele polisleri şehrimizdeki ?Paralel Yapı´ya ilişkin uzun süredir beklenen operasyonu hafta sonunda gerçekleştirdi. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı´nın FETÖ adı altında sürdürdüğü soruşturmada şehrimizin tanınmış işadamları ?Bu örgüte üye olmak, yardım ve yataklık ile himmet parası adı altında kaynak sağlamak iddiası? ile gözaltına alındı.
Cumhuriyet Savcılığı´nın ?gözaltı fezlekeleri? ile hafta sonu 12 işadamının ev ve işyerlerine baskın düzenlendi. Yapılan aramalarda işadamları Halit Gazezoğlu, Necmi Somtaş, Ali Ezinç, Mahmut Alak, Mustafa Ahi ve Hacı Osman Büyükata gözaltına alındı. Aranan diğer isimler ise ev ve işyerlerinde bulunamadı.
Cumhuriyet Savcılığı´nın ve Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin soruşturmanın gizliği nedeniyle bilgi vermekten çekindiği operasyon çerçevesinde aranan Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Filiz, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Tuna ve işadamları İlhan Miraboğlu, Ahmet Türkmen, Mehmet Fındık ve Mehmet Çetin´in ise aramalar sonrasında ev ve işyerlerinde bulunamadıkları öğrenildi. Bu isimlerden ikisinin yurt içinde olduğu, diğerlerinin ise yurtdışına çıktığı iddia ediliyor. Bu arada aynı doğrultuda işadamları M.O ve M.K.´nin de arandığı söyleniyor?
Savcılığın talimatı ile ev ve işyerlerinde gözaltına alınan 6 isim, önce Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne getirilerek adli tabip kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınan isimlerin sorgularının uzaması üzerine TEM polisleri Cumhuriyet Savcılığı´ndan ek süre aldılar. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcı vekili ve Cumhuriyet Savcısı´nın sık sık emniyet yetkililerinden bilgi aldığı öğrenildi?
Aranan isimlerin ev ve işyerlerinde bulunamaması üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü´ne bilgi verilerek tüm gümrük ve sınır kapılarının uyarılması istendi?
Yetkililerin soruşturmanın gizliliği çerçevesinde, fazla bilgi vermediği operasyonlarda işadamlarının Fethullahçı Terör Örgütü´ne üye olmak, yardım ve yataklık etmek, himmet adıyla finans sağlamak suçlarından ifadelerinin alındığı iddia ediliyor?
Bazı çevreler Kayseri ve çevresinde FETÖ yapılanmasının 500 milyon doların üzerinde bir parayı himmet adı altında yönlendirdiğini iddia ediyorlar. Savcılığında bu paraların nerelerden toplanarak kimin talimatı ile nerelere aktarıldığını araştırdığı ileri sürülüyor.
Soruşturma çerçevesinde Savcılığın talimatı doğrultusunda Kayseri polisi yüzden fazla işadamının bilgisine başvurmuştu. Yine bu çerçevede Mahkeme kararı doğrultusunda 10´dan fazla ismin ?gizli tanık? olarak soruşturma savcılarına bazı bilgi ve belgeler aktardığı iddia ediliyor.
Gözaltındaki isimlerin ifadeleri çerçevesinde operasyonların daha da genişletilebileceği ileri sürülüyor?



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor