HERKESİ DİYET TELAŞI SARDI

HERKESİ DİYET TELAŞI SARDI

ŞOK DİYETLER NE KADAR SAĞLIKLI ?

Yaz ayları ile birlikte herkesi fazla kilolarından kurtulma telaşı sardı. Her ne kadar ramazanda da ve oruçlu da olsak bu durum fazla kilolarından kurtulmak isteyenlere yeterli gelmiyor? Bayram sonrası için tatil planları yapan bir çok kişi sonuçlarını bilmeden kısa zamanda hızlı kilo verdiren şok diyetlerden medet umuyor. Peki bu diyetler ne kadar sağlıklı? Uzmanlar dönemlik diyetler konusunda ne diyor? Bütün bu soruların cevabı haberimizde?.
Yaz ayları ile birlikte hepimiz fazla kilolarımızdan kurtulmak istiyoruz, Peki neler yapmalıyız, neler yiyip içmeliyiz? Bu sorulara cevap bulmak üzere yaptığımız araştırmada gördük ki uzmanlar dengeli ve yeterli beslenmenin dört mevsim uygulanması gerektiğinin altını çizerek şu tavsiyelrde bulunuyorlar? ´´Sadece yaz aylarında değil; kışın ve bahar aylarında da yeterli ve dengeli beslenmek önemli. Yeterli ve dengeli beslenmede protein, yağ ve karbonhidrat miktarı, vücudumuzun ihtiyaç olan miktarları yaş ve cinsiyete göre ve içinde bulunduğumuz fizyolojik duruma göre - bireyin ihtiyaçlarına göre ayarlanması gerekiyor. Bunun dışında öğün sayıları çok önemli. Yazında kışında günde üç ana ve üç ara öğün yapacak şekilde beslenirsek vücudumuzun hiç aç kalmadan aç kalmasına izin vermeden yeterli enerjiyi almasını sağlamış olacağız?
Yaz aylarında özellikle medya aracığıyla aktarılan şok diyetlerin zararlarından da dikkat çeken uzmanlar kulaktan dolma denilebilecek bu diyetlerin ortaya çıkarabileceği tehlikelere dikkat çekip şunları kaydediyorlar?. ´´Diyet yapılırken şu hususlar oldukça önemli: hekim kontrolünden geçilmesi gerekiyor ve daha sonra diyetisyen eşliğinde diyet yapılması gerekiyor. Hatta eğer ihtiyaç varsa psikologun da bu zayıflama ekibinin içerisinde yer alması gerekiyor. Hekimin öncelikle bireyin kan değerlerinin kontrolunu sağlaması gerekiyor ve bundan sonra bireyin ihtiyacına göre alması gereken enerji miktarlarının ayarlanması gerekiyor. Şok diyetler yaz döneminde yapıldığı taktir de vücudun dengesini yaz aylarında artan sıcak havanın etkisiylede vücudun sistemlerinin zayıflayabileceğeni düşünecek olursak yapacağımız şok diyetler vücuda zarar getirecektir. O yüzden muhakkak uzmanlar eşliğinde diyet yapılması gerekmektedir. ´´



Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı