HER TARİHİ ESERDE BİR İMZAMIZ VAR

HER TARİHİ ESERDE BİR İMZAMIZ VAR

Melikgazi belediye başkanı Memduh Büyükılıç....

   Melikgazi belediye başkanı Memduh Büyükılıç, ilçe sınırları içerisinde bulunan yaklaşık 620 adet tarihi eserlerle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Büyükkılıç bölgemizdeki her tarihi eserde bir imzamız var dedi.
Melikgazi bölgesi içerisinde tarihi eserlerle ilgili yapılan çalışmaları değerlendiren Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi belediyemize mülkiyeti ait olan her hangi bir tarihi eser yok ki biz ilgilenmemiş olalım, diyerek yaklaşık bölgemizde 620 civarında tarihi eser bulunmakta bölgemizdeki her tarihi eserde bir imzamız var dedi ve ekledi.
Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde çıkardığı yasalar ile belediyelerin yetkisi artırıldı, bir bakıma ?mazeret üretmeyin sahip çıkın, icraat yapın? mantığıyla bizim bu alanda da hizmet edebileceğimize müsaade edildi. Onun üzerine biz bölgemizde 620 civarında tarihi yapı var. Melikgazi denince akla Kayseri gelir, Kayseri ile eşdeğerdir, ve Kayseri ile anılır tarihi eserlerin yoğunluğu bizim bölgemizdedir o açıdan biz bunların envanterini çıkarttık gerekli çalışmaları yaptık, ilgili birimi bağımsız müdürlük haline dönüştürdük. Bütün bu adamları attık kimileri proje aşamasında, kimileri uygulama aşamasında, kimilerinin proje uygulamaları da bitmiş aşamada, her tarihi eserde bir imzamız var, her tarihi eserde bir çalışmamız var. Tabi bu çalışmalarımızı da yaparken Büyükşehir´imizle de işbirliği halinde zaman zaman istişare bağlamında olsun, destek anlamında olsun valiliğimizin eşgüdümünde birlikte dayanışma içerisinde sürdürüyoruz. Sonuçta kim kazanıyor? şehrimiz, sonuçta tarihimiz kazanır. Bir miktarda tarihi kentler birliğinde değerli Genel Başkan yardımcımızın Mehmet Özhaseki´nin Başkan olarak görev yaptığı sürede takdir edersiniz tarihi eserlere sahip çıkma bilinci de oluştu. Bu sadece bizim belediyelerimiz değil tüm Türkiye´deki belediyeler açısından bu bilincinde katkısı var o açıdan biz tarihimize sahip çıkma anlayışı içerisinde gerekli çalışmaları yapıyoruz önümüzdeki süreç içerisinde gerek basınımıza ve ilgili yetkililere de yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vereceğiz
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü