HEM TASARLADILAR, HEM DİKTİLER

HEM TASARLADILAR, HEM DİKTİLER

Erciyes Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümünde öğrenim gören üniversiteli genç yürekler, tasarlayıp diktikleri bir birinden göz alıcı kıyafetleri tertipledikleri defilede görücüye çıkartıp, kamuoyunun beğenisine sundular….

Erciyes Üniversitesi   Tekstil Mühendisliği  bölümü  öğrencilerinin  geleneksel hale getirdiği  ve bu yıl üçüncü kez  hayata geçirdikleri   defile Sabancı Kültür Merkezi`nde  gerçekleştirildi...  Üniversiteli genç yüreklerin   kendi tasarımı olan  kıyafetlerin bizzat  mankenliğini  yaparak  davetlilerin  beğenisine sundukları defileye Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Bilişik, Erciyes Üniversitesi  öğretim üyeleri, öğrenciler  ve   aileleri iştirak etti…                      

 Tekstil mühendisliğinde  öğrenim gören 46 öğrencinin tasarladığı 50 kıyafet, 15 kız 4 erkek model tarafından katılımcıların beğenisine sunuldu.                                                         

 Defilenin açılış konuşmasını yapan, ERÜ Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.Abdülkadir Bilişik, tekstil mühendisliğinin sadece insanları giydiren bir sektör olmadığını, birçok kullanım alanında faaliyet gösterdiğini  vurgulayıp, sektörde 3 milyona yakın insanın çalıştığını ifade ederek  "Tekstil Mühendisliği, genel disiplinler arası bir daldır. Bu dalı seçen özellikle lise mezunları, hayatlarının sonuna kadar kötü bir tercih yapmadıklarını göreceklerdir. Türkiye`de, toplam dış ihracatın neredeyse yüzde 25`ini tekstil oluşturmaktadır. Bu sektörde, 3 milyona yakın insan çalışmaktadır. Büyük bir endüstri olarak kendini göstermektedir" değerlendirmesinde bulundu

Bölümün, sadece giyim olarak düşünülmemesi gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Bilişik şunları kaydetti…    "Tekstil Mühendisliği, sadece insanları giydiren, onlara bu yönde faaliyet gösteren bir durum değildir. Aynı zamanda, içinde yaşadığınız, evlerin, toplu kullanım yerlerinin iç mekan giydirmelerini de tekstil mühendisliği olarak yerine getirmekteyiz. Örneğin, evleriniz, toplu ulaşım araçları, uçaklar, trenler, havaalanları gibi yerlerin giydirmeleri de tekstil mühendisleri tarafından yapılmaktadır. Bu konuda da, bölümdeki öğretim üyelerimizin proje aşamaları çalışmalarında da görüyoruz. 9 yıl içerisinde çok büyük atılımlar yaptık. Kısa bir süre içerisinde, etraftaki eğitim-öğretim kurumlarını da köklü bir destek verdiğimiz görüşündeyiz. Ben, bu bölümü seçtiğim için mutluyum ve bu bölümü seçenlerin de ileride mutlu olacaklarına inanıyorum."                                      

Konuşmaların tamamlanmasının  ardından el emeği, göz nuru ile hazırlanan kıyafetler  öğrenciler arasından seçilen  19 manken  tarafından podyumda  sergilendi…   Profosyönel mankenlere  taş  çıkartan  üniversiteli genç yürekler  hem  hayata geçirdikleri  ürünlerle, hem de  mankenlik performansları ile davetlilerden tam  not aldılar….                                    



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti