HEDEFİ ERCİYES

HEDEFİ ERCİYES

TURİZMCİLERİN HEDEFİ ERCİYES Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi projesi kapsamında yapılan yatırımlar, turizmcilerin gözünü Erciyes'e çevirdi. Son olarak Green Park Otelleri'nin Yönetim Kurulu

Başkanlık Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ziyarette Başkan Özhaseki'ye kendilerini kabul ettiği için teşekkür eden Green Park Otelleri'nin Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, "Kayseri'ye olan borcumuzu ödemek istiyoruz. Bu amaçla Erciyes'te yatırım yapmaya hazırız. Yaz mevsiminde futbol takımlarına uygun bir kamp yeri olacak Erciyes'te, 9 futbol sahası yapmaya talibiz. Yine burada bir otel inşa etmek istiyoruz. Kayseri'yi yakından tanıyoruz ve bu şehir için üzerimize düşen her şeyi yapacağız" dedi.

Kartepe Green Park Otelleri Genel Müdürü Önder Sıkıcıoğlu ise Palandöken'deki tesislerin devlet eliyle diğer kayak merkezlerinin ise özel teşebbüsler vasıtasıyla hizmete geçtiğini hatırlatarak Kayseri Erciyes'te Büyükşehir Belediyesi'nin her türlü altyapıyı hazırlamasının bir ilk olduğunu kaydetti.

"BÜYÜK PROJELER KAYSERİ'Yİ GELECEĞE TAŞIYOR"

Başkan Özhaseki ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Kayseri hakkında konuklarına kısa bilgiler verdi. Kayseri'nin hayırseverler şehri olduğundan söz eden Başkan Özhaseki, Kayseri'de son 10-15 yılda 600 milyon dolarlık hayır işi yapıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılımıyla 3. Hayırseverler Zirvesi'ni yaptıklarını hatırlatan Başkan Özhaseki, "Erciyes Üniversitesi kampüsündeki pek çok bina hayırseverlerimizce yapılmıştır. Yine 2. devlet üniversitesi olan Abdullah Gül Üniversitesi'ni de hayırseverlerimizin desteği ile kurduk" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanlığı'nda 4. dönemini olduğunu belirten Başkan Özhaseki, şöyle konuştu: "Göreve ilk başladığım yıllarda belediye işleriyle uğraştık. Altyapıyı düzelterek gecekondularla mücadele ettik. Su kanalları, yollar, altgecitler, parklar yaptık. Anadolu'nun bazı kentleri kendiliğinden avantajlıdır. Ancak bazı kentler de özel bir takım projelerle, formüllerle ayakta kalır ve kendine avantaj oluşturur. Kayseri de kendine avantaj sağlayan işte bu şehirlerden biridir. Biz Kayseri'de sporda, eğitimde, kültür-sanatta, sağlıkta, turizmde neler yapılabilir diye düşündük ve bir proje hayata geçirdik. Şükür Allah'a bugün çok iyi bir yere geldik. Şimdi elimizde Kayseri'yi geleceğe taşıyacak projeler var. Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi de bunlardan biri. Bu şehir büyüsün diye önemli işler yapıyoruz ve şehrimiz dengeli, gecekondusuz, kavgasız, gürültüsüz büyüyor. Kayseri için huzur şehri diyebiliriz"

Ziyaretin sonunda Green Park Otelleri'nin Yönetim Kurulu Başkanı Üstündağ, günün anısına Başkan Özhaseki'ye üzerinde IV. Murat'ın oğlunun sünnet düğününü yansıtan minyatürün yer aldığı bir çini tabak armağan ederken Başkan Özhaseki ise Üstündağ'a Döner Kümbet maketi ile mukabele etti.

"MÜTEVAZİ OLMAYIN 1 NUMARASINIZ"

Ziyaretin ardından Üstündağ ve beraberindekiler Erciyes'e giderek Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'ni yerinde incelediler.

Burada yaptığı açıklamada da 1966 yılından beri Kayseri'ye gelip gittiğini belirten Adil Üstündağ, Kayseri'nin çok büyük aşama kaydettiğini ifade ederek Başkan Özhaseki ve ekibini tebrik etti.

Kayseri'nin Erciyes ile ivme kazandığını kaydeden Üstündağ şöyle konuştu: "Gerçekten bu tesisler Türkiye'nin yüz akı. Böyle tesisler Türkiye'ye gerekliydi. Gren Park olarak Erciyes'te otel yapmak istiyoruz. Bizim Kartepe'de tesislerimiz var. Orada kendi telesiyejimizi, tesislerimizi biz yapıyoruz ancak Erciyes'te Başkan Özhaseki, burada herşeyi hazırlamış, otelcilere altyapı oluşturmuş. Mütevazi olmanıza gerek yok. Siz bu işlerde birinci sıradasınız."

Kartepe Gren Park Otelleri Genel Müdürü Önder Sıkıcıoğlu ise Kayseri'de çok iyi karşılandıklarını kaydederek "Erciyes'te gördüklerimden çok memnun oldum. Çok güzel bir tesis olmuş. Erciyes'te yurtiçinden ve yurtdışından misafirleri çok rahatlıkla ağırlayabilirsiniz. Kayseri inanılmaz bir merkez kazanıyor" dedi.

Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'nin çok güzel bir proje olduğuna dikkat çeken diğer turizmcilerse Erciyes'in beklediklerinden daha güzel olduğunu belirterek, "Orta uzun vadede Kayseri, bölgenin değil Türkiye'nin cazibe merkezi olacak. Diğer kayak merkezlerinden çok daha yeni ve güzel. Konaklama tesisleri de yapılırsa kimse Kayseri'yi tutamaz" şeklinde konuştular.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı