Hayvanlara kışa özel bakım

Hayvanlara kışa özel bakım

Sadece 1 yılda 250 bin ziyaretçi ağırlayan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyarı bünyesindeki Hayvanat Bahçesi'nin sakinleri kış aylarında da özel olarak korunup, besleniyor.

Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde yer alan ve 153 türde yaklaşık bin 600 hayvana ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, misafirlerine özenle bakılıyor. Özellikle sıcak iklim hayvanlarının kış aylarında soğuktan çok etkilenmemesi için özel bakımın yapıldığı ve gerekli tüm tedbirlerin alındığı Hayvanat Bahçesi’nde bir hayvanın 24 saatlik bir periyot için enerji gereksinimini ve besin maddelerini sağlayan toplam yem miktarı olan kış rasyonu uygulanıyor.

Hava sıcaklığının düşmesine bağlı olarak rasyonların içerisindeki ürün sayısı artarken, enerji oranı daha yüksek besinler takviye edildi. Barınak ısıları hayvanların biyolojisine uygun ısıtma sistemleriyle, yaşam şartlarına elverişli duruma getirildi. Ayrıca gerekli aşı uygulamaları ve hayvan sağlıkları ilgili veteriner hekimler tarafından koruyucu uygulamalar yapılan Hayvanat Bahçesi, kış aylarında da ziyaretçilerini bekliyor.

Öte yandan Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi, 2021 yılında Kayserililer başta olmak üzere şehir dışından gelen vatandaşların yoğun ilgi ve teveccühü ile 250 bin ziyaretçiyi ağırladı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da