HAYVANAT BAHÇESİNİN YENİ ÜYESİ YAVRU LAMA OLDU

HAYVANAT BAHÇESİNİN YENİ ÜYESİ YAVRU LAMA OLDU

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde bulunan Hayvanat Bahçesi'nde, yeni doğan yavru lama ilgi odağı oldu.

 

Hayvanat Bahçesi içerisinde yaklaşık 11 boyunca gebelik süreci geçiren Lama’nın, dünyaya getirdiği yavru lama, Hayvanat Bahçesi’nde özel bakıma alındı. Bir süre müşaade altında tutulan Lama yavrusu, daha sonra annesinin yanına bırakıldı. Hayvanat Bahçesi içerisinde her geçen gün hayvan sayısında önemli bir artış olduğunu söyleyen Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş Genel Müdürü Ali Üstünel, artışın en önemli sebebinin hayvanların ekolojik dengesine uygun yaşamasından kaynaklandığını söyledi. Üstünel, ”Kayseri Büyükşehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyarı hayvanat bahçesinde her geçen gün hayvan sayısında önemli bir artış olmaktadır.
Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi de burada misafir ettiğimiz hayvanların kendi ekolojilerine uygun yüksek standartlarda yaşama imkanı sağlamamızdır” dedi.Yeni dünyaya gelen yavru lamanın durumu hakkında da bilgi veren Ali Üstünel, “ Bugün yaklaşık 11 aylık gebelik süreci sonucunda dünyaya gelen bir lama yavrusunun doğumunu kutlamaktayız. 4 ay kadar annesinin bakımına ve beslemesine ihtiyaç duyacaktır. Bizim için önemli olan konuk ettiğimiz yabani hayvanların üreme eylemi göstererek buradaki yaşam standartlarının yüksekliğinin ortaya konulması bizi mutlu etmektedir. Sadece lamalarda değil son 1 yıl içerisinde başta yırtıcılar ve zürafalar olmak üzere üreme eylemi çok zor olan hayvan türevinden yavru edindik. Bu durum bizim açımızdan oldukça sevindiricidir” dedi.

Haberi İzle



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor