HAYIRSEVERLİK BALDÖKTÜ`LERİN AİLE GELENEĞİ

HAYIRSEVERLİK  BALDÖKTÜ`LERİN   AİLE GELENEĞİ

İlimizde adına yaptırılan çok sayıda eser bulunan, hayırsever iş adamın merhum Nuh Mehmet Baldöktü`nün oğlu iş adamı Nurullah Baldöktü`de hayırseverlikte babasını aratmıyor...

Babasından aldığı bayrağı gerk iş yaşiamında, gerkse  hayırseverlikte  daha yukarılara dikmek için çaba sarf  eden Nurullah Baldöktü  ilimizin ikinci  vakıf üniversitesi olan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi`ne yaptırdığı  Kapalı Spor Salonu ve  Öğrenci Yurdu  ile  Kızılay Hastanesi`ne eklenen   ameliyat    ve doğumhane ile Baldöktü adını yaşatıp genç kuşaklara  fayda sağlayacak yeni haır işi projelerine devam ediyor...  

 Nuh Naci Yazgan Üniversitesi`nin kapalı spor salonu ile öğrenci yurdunu ve Kızılay Kayseri Hastanesi`nde ameliyathane ile doğumhane yaptıran ilimizin tanınmış ailelerinden   Baldöktülerin   temsilşcilerinden hayırsever iş adamı Nurullah Baldöktü  yaşam çizgisini dört ilke üzerine oturttuğunu ve hayatı boyunca bunların dışına çıkmadığını vurguladı. Baldöktü  ilkelerini "Şahsına faydalı ol, zararlı olma. Nesline faydalı ol, zararlı olma. Cemiyete faydalı ol, zararlı olma. Tabiata faydalı ol, zararlı olma." şeklinde sıralarken, "Hayatım boyunca tabiata zarar vercek işler yapmadım. Bini aşkın çamımız var ve hala ağaç dikiyoruz. Yine hayatım boyunca şahsıma, cemiyete, neslime zararlı hiçbir iş yapmadım. Allah beni bu dört çizgimden ayırmadı. Bunu yaptıkça sağlığa kavuşuyorum." ifadelerini kullandı.

Oğul Baldöktü  haber merkezimize yaptığı değerlendirmede  Kayserili  olmanın avantajlarına dair dile getirdiği   anısında  bakın  nelerin altını çizmiş.  Eşi Şerife Baldöktü hanımefendiye aşkla bağlı olduğunu dile getiren Nurullah Baldöktü, ;" Yakın dostlarımızla birlikte evliliğimizin 50. yıldönümünde biraraya geldik. Eşime evliliğimizin 50. yıldönümünde ismini taşıyan bir Anaokulu armağan ettim. O sırada konuklardan biri, Peki 75. evlilik yıldönümünüzde ne yapacaksınız diye sordu. Ben de, Allah o yaşa kadar sağlıklı bir ömür ve imkan verirse üniversite yapacağım dedim. Arkadan biri `Palavra` diye bağırdı. Neden palavra olsun dedim, bir kere ömrümü yirmi beş yıl daha uzatıyorum, parasını da Allah`tan istiyorum dedim. Birden herkes `Uyanık Kayserili` diye alkışladı."

 

Bbasından devraldığı bayrağı layıkı ile taşıyan ve taşıdığı soy adına layık bir insan olduğunu kanıtlayan  Oğul Nurullah Baldöktü  edindiği hayat felsefesini  kamuoyu  ile paylaşıp "Karşınızdaki insanlarla iletişiminizde daima kelimenin iyisini seçin" sözleri  ile  hoş görü  tavsiyesinde bulunurken, 54 yıllık mutlu evliliklerinin sırrını ise  anllattığı küçük öyküde dile getirip şunları kaydetti." İran şahları, sarayda bir rüya yorumcusu bulundururmuş. Şah rüya gördüğünde yorumcuyu çağırtır, anlatır, yorumlatırmış. Birgün şah bir rüya görmüş. Bir numaralı yorumcuyu çağırmış, rüyasını anlatmış. Yorumcu, bütün yakınlarınız ölecek demiş. Şah adamı hapse attırmış. İkinci yorumcuyu çağırmış, ona da rüyasını anlatmış. İkinci yorumcu ise;` Şahım Allah size o kadar uzun bir ömür verecek ki torunlarınızdan daha uzun yaşayacaksınız` demiş. Şah ikinci yorumcuyu altınla ödüllendirmiş. Aynı anlama gelen iki cümle.  Ancak biri sözün iyisini, diğeri kötüsünü seçmiş. Biz de Şerife hanımla sözün iyisini seçtik hep. Birçok nikah şahitliği yaptım, hepsine bu hikayeyi anlattım ve şu tavsiyede bulundum; Birbirinize daima kelimenin iyisini seçin."



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor