HAYIRSEVER ŞEHRİN HAYIRSEVER BÜYÜKŞEHİR´İ

HAYIRSEVER ŞEHRİN HAYIRSEVER BÜYÜKŞEHİR´İ

VALİ KAMÇI: ?2018 OKUL YAPIMI KONUSUNDA SEFERBERLİK YILI OLACAK?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Sahabiye Mahallesine yaptırılacak olan 36 derslikli okul protokolü, Kayseri Valiliğinde düzenlenen tören ile imzalandı.

Hayırseverler şehri Kayseri´nin hayırsever belediyesi olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi eğitim yatırımlarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamındaki Sahabiye´de 36 derslikli modern bir okul yapacak. Konuyla ilgili Valilik´te bir protokol imzalandı. 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 24 derslikli Şükrü Malaz İlkokulu´nun yerine 36 derslikli modern bir okul yaptıracak. Valilik´te Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in katılımıyla konuya ilişkin protokol imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi´ne eğitim yatırımları için teşekkür eden Vali Süleyman Kamçı, ?Bugün güzel ve anlamlı bir toplantı için buradayız. 2019 yılında tekli eğitime geçmek üzere yaptığımız çalışmalarda en büyük yardımcımız başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere belediyelerimiz. O anlamda kendilerine teşekkür ediyorum. Sahabiye Mahallesi´nde 24 derslik bir okulumuz var. Bu okulu belediyemiz 36 dersliğe çıkaracak. Yeni bina yapıldığında eski binayı belediyeye vereceğiz ve yıkılacak. Ayrıca küçük bir binamız var. Onunla alakalı da yeni bir yer yapacaklar. Dolayısıyla 2 tane eski binamızı hem büyüterek, hem de modern şekle getirerek başka yere taşımış olacağız. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımızın şahsında tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum? dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Sahabiye´de başlatılan kentsel dönüşüm projesi alanı içerisinde bulunan Şükrü Malaz İlkokulu´nun 24 derslikli bir okul olduğunu hatırlattı. Bu okulun yerine çok daha büyük ve modern bir okul yapacaklarını vurgulayan Başkan Çelik, ?Aynı bölgede daha büyük, 36 derslikli ve daha modern, yeniçağın eğitim şartlarına uygun bir bina yapacağız. Bu binayı Milli Eğitim Müdürlüğümüze devredeceğiz. İnşallah hayırlı bir iş yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde de birbirinin ardına yeni okullar, yeni hayırseverler gelecek. Kayserimiz hayırseverleri ile meşhur bir şehir. Nerede ne zaman bir ihtiyacımız olsa herkes koşuyor. İnşallah kazasız belasız bu okulları tamamlarız? diye konuştu.

VALİ KAMÇI: ?2018 OKUL YAPIMI KONUSUNDA SEFERBERLİK YILI OLACAK?

Vali Kamçı, Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen protokol imza töreninde, 2018 yılının ilimizde okul yapımı konusunda seferberliği en üst seviyede bir yıl olacağını söyledi.

2019 yılında tekli eğitime geçmek için 2018 yılında iyi bir çalışma yapmamız gerektiğini ifade eden Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:

?Şu anda 40´a yakın çift teçhizat yapan okulumuz olacak. Bu anlamda en büyük yardımcımız Büyükşehir Belediyemiz, kendilerine teşekkür ediyorum. Belediyemizin Sahabiye mahallesinde yaptığı dönüşümle alakalı orda bir okulumuz var. 24 derslikli okulu 36 dersliğe çıkartacağız. Yeni bina yapıldığında eski binayı belediyeye devredeceğiz. Yani yeni okul yapılana kadar eski okul eğitime devam edecek. Eski okulumuzu daha büyüterek daha modern şekle getirerek başka yere taşımış olacağız.?

Konuşmaların ardından Vali Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı birlikte okul protokolüne imza koydular.    


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı

Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma

Bahar geldi, kırnavruzu görüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Kayseri’de

Vali Çiçek: "Çanakkale Zaferi; ecdadımızın yazmış olduğu emsali olmayan destandır"

Kayseri büyükşehir ve ilçelerinin anket sonuçları açıklandı

Başkan Palancıoğlu: "31 Mart için, sevdamız Melikgazi için hazırız ve kararlıyız"

Başkan Yalçın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Alan: "Kiralar esnafın belini büküyor"

Hacılar iftar sofrasında buluştu

Talas'ta Ahmet Özhan rüzgarı

Başkan Büyükkılıç: "Kardeşlik şuurundan hiçbir zaman vazgeçmeyelim"

MÜSİAD Kayseri üyeleri iftarda buluştu

3 katlı binada çıkan yangın korkuttu

Başkan Büyükkılıç'tan çocuk kreşi müjdesi