HAYATLARI FARKLI AMA...

HAYATLARI FARKLI AMA...

EŞINDEN boşanan, aile içi şiddete maruz kalan ya da çeşitli sebeplerden dolayı korunmaya muhtaç durumda bulu¬nan kadınların belki de tek kurtuluş yeri sığın¬ma evleri. Bazıları da¬yaktan, bazıları ölüm¬den kaçıyor, Bazılarının ise gidecek hiçbir yeri yok.

Oda Kadın Sığınma Ev­leri. Kadın sığınma evle­ri hakkında görüşlerini aldığımız Türk Kadın­lar Birliği Başkanı Ayşe Uzunlu, ilk olarak kadı­na şiddetin önüne geçil­mesi için yetkililerin po­litika üretmesi gerektiği­ni söyledi.

Türkiye’de şiddete uğ­rayan kadınlara, yeter­li düzeyde koruma sağ­lamak amacıyla yürür­lüğe konulan “Kadın Sı­ğınma evleri Projesi” kapsamında, 7 ilde inşa edilen sığınma evleri ta­mamlandı. Kayseri’de ise bir yıl önce tamam­lanan kadın sığınma evi büyük bir boşluğu dol­duracağı işaret ediyor.

Konu hakkında görüşle­rini aldığımız vatandaş­lar kadına şiddetin ka­bul edilecek bir durum olmadığını söylediler. Kadınlar şiddet görmek ve evde huzursuz olmak istemediklerini belirten kadınlar, Kadın Sığınma Evlerinin yaygınlaştırıl­ması için çalışma yapıl­ması gerektiğini, dile ge­tirdiler.

Kadın sığınma evlerinin mantıklı olduğunu, zor durumda kaldıkların­da tercih edeceklerini söyleyen kadınlar, sığın­ma evlerinde kadınla­ra eğitim verilmesini ve iş hayatına atılarak ken­di kendini idare edecek konuma getirilmesi için teşvik verilmesini gerek­tiğinin altını çizdiler.

Sığınma evleri ile ilgi­li merak edilen konu­lar hakkında görüşlerini aldığımız Türk Kadın­lar Birliği Başkanı Ayşe Uzunlu kadınların şid­det gördüklerinde sığı­nabilecek güvenli bir sı­ğınma evine ihtiyaç duy­duğunu söyledi.

Psikolojik danışmanlar­la şiddet görenlerin so­runlarının aşılması ve kendi gücünün farkı­na varması için fırsat ta­nınması gerektiğinin al­tını çizen Uzunlu, ilk önce kadına uygulanan şiddetin önüne geçilme­si için çeşitli politikala­rın üretilmesi gerekiyor.

Kayseri’de bir kadın sı­ğınma evi var. Ama ol­dukça küçüktü. Şimdi yeni bir yere taşındı. Bu yeni yerin fiziki şartla­rı ve güvenlik önlemle­ri konusunda eksiklik­le var. Bunların en kısa zamanda giderilmesi ge­rekiyor. Kadın sığınma evinde kalanların ken­dini güvende ve huzur­lu hissetmesi lazım. Bu huzur ortamının sağlan­ması için herkesin taşın altına elini koyması ge­rekiyor” diye konuştu.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı