HAYATA GEÇİRİLİYOR

HAYATA GEÇİRİLİYOR

HEZARFEN projesi 16 Nisan'da hayata geçiriliyor Türk Patent Enstitüsü'nün projesi HEZARFEN'in Kayseri uygulaması 16 Nisan'da hayata geçiriliyor.

      Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Orta Anadolu Sanayi ve Ticaret Merkezi (OSTİM) işbirliğince ilk uygulaması Ankara OSTİM'de yapılan, projenin tanıtımıyla ilgili bir basın açıklaması yapan Kayseri Ticaret Odası (KTO) Türk Patent Enstitüsü Temsilcisi Birsen Koca, projenin daha önce Ankara, Konya ve Gaziantep'te uygulandığını bildirdi.

      Projeyle, bir araya gelen firmalara danışmanlık hizmeti sunmayı amaçladıklarını ifade eden Birsen Koca, danışmanlık hizmetini kapsamında, patent, marka, endüstriyel tasarım, ticari sır, teknoloji transferi ve lisanslama gibi bir çok konuda ulusal bazda çok doğru eğitimler vereceklerini belirterek, ''Belirlenen 25 firmayı bizzat yerinde ziyaret ederek bu konularda bilgilendireceğiz ve bulundukları durum ile gelebilecekleri durumları beraber etüt ederek çalışmalar yürüteceğiz'' dedi.

      Kayseri'nin plastik, çelik kapı, mobilya, tekstil sektöründe ileri bir seviyede olduğuna dikkat çeken Koca, ''Yaklaşık 5 sektörden 6 ila 8 firma arasında karma bir ekip oluşturacağız. Bu ekip 16 nisanda start alacak ve aralık ayına kadar devam eden bir eğitim içine girecekler. Umarım başarılı oluruz'' diye konuştu.



Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi