HAVALAR SOĞUDU VATANDAŞ AKTARLARIN YOLUNU TUTTU

HAVALAR SOĞUDU VATANDAŞ AKTARLARIN YOLUNU TUTTU

Havaların soğuması, nezle, grip, soğuk algınlığı ve bronşit gibi hastalıkların artış göstermesi, yurt genelinde aktarlarda mevcut bulunan şifalı bitklerin satışını diğer aylara göre biraz daha yükseltti.

Havaların soğuması, nezle, grip, soğuk algınlığı ve bronşit gibi hastalıkların artış göstermesi, yurt genelinde  aktarlarda mevcut bulunan şifalı bitklerin satışını diğer aylara göre biraz daha yükseltti. İlimizde de aktarların iş yoğunluğu iki katına çıkarken  haber ekibimize durumu değerlendiren  aktar esnafı şifalı diye adlandırılan bitki ve otların ancak kişinin rahatsızlığı sebebiyle doktorun verdiği ilaçların yanında destek amaçlı kullanılması gerektiğinin altını çizip, ilk adresin doktorlar olması gerektiğini vuguladılar?

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte aktarlarda hareketlilik yaşanmaya başlarken, vatandaşlar nezle, grip, soğuk algınlığı ve bronşit gibi hastalıklar için çareyi aktarlarda arıyor. Ancak mevsim geçişlerinden kaynaklı bu tür rahatsızlıklarda ilk adresin doktorlar olması  gerektiğini  belirten  Aktar Muhammed Fatih Yıldız, sattıkları  bitkiler hakkında haber ekibimiz aracılığı ile  yaptığı bilgilendirmede özellikle soğuk algınlığı, öksürük ve grip gibi hastalıklara bitkisel çözümler arayan vatandaşlar ıhlamur, zencefil, zerdeçal, hatme çiçeği, tarçın, narçiçeği, ada çayı gibi bitkileri tercih ettiklerinin altını çizip şunları kaydetti? ?Zayıf olan bağışıklık sistemini güçlendirmek ve soğuk algınlığına faydalı olduğu içi zencefil, adaçayı ve ıhlamurun en çok satılan bitkilerdir. Diğer adı narçiçeği olan hibiskusun bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve koruyucu olması sebebiyle özellikle kış aylarında, her gün bir bardak içilmesini öneriyoruz. Ihlamur çayının düzenli tüketimi sonucu birlikte mevsim geçişlerinde ve kış aylarında hastalıklara karşı koruyucu bir etkisi gözlenebilir. Soğuk algınlığını ve gribal enfeksiyonu tedavi edici etkidedir. Öksürüğe neden olan bakterilerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar, bununla birlikte öksürük yumuşatıcı ve kesici etkisi vardır. Boğazı yumuşatarak boğaz tahrişinin ve ağrısının azalmasına yardımcı olur. İdrar sökücü etkisiyle karaciğer ve safra rahatsızlıklarını iyileştirici etkisi vardır. Terlemeyi sağlayarak enfeksiyonlara karşı savaşçı özelliktedir. Vücut direncini artırır, stresi ve yorgunluğu azaltır.?^

Sözlerinin sonunda  bu bitkilerin  fiyatlar hakkında bilgiler de veren Aktar  M.Fatih Yıldız, fiyatların yıl boyunca sabit kaldığını belirterek; ıhlamur 120 TL, kuşburnu 15 TL, zençefil ve zerdeçal 40 TL´den satışa sunduklarını da sözlerine ekledi.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı