SUÇLANAN FİRMA YETKİLİSİ HARUN HASYÜNCÜ

SUÇLANAN FİRMA YETKİLİSİ HARUN HASYÜNCÜ

ÇEVREYİ KİRLETTİĞİMİZ İDDİALARI DOĞRU DEĞİLDİR

 

Yerel bir gazetenin, "Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin ortağı olduğu" taşyünü fabrikasının çevreyi kirlettiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi´ndeki fabrika binasında gazetecilere açıklama yapan Ravaber firması yetkilisi Harun Hasyüncü, ürünlerinde kadmiyum, kurşun, cıva gibi ağır metal bulunmadığını,17 Temmuz 2004´te aldıkları belgeyle ispatladıklarını söyledi.

Konuyla ilgili fabrikada basın mensuplarına bilgi veren Ravaber firması yetkilisi Harun Hasyüncü, firmamız Taşyünü ağırlıklı olarak inşaat ve sanayi tesislerinin yalıtımında kullanılmakta ve doğal yalıtım malzemesi olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra firmamız Topraksız tarımda kullanılan taşyünün üreten Dünyada 3 firmadan birisidir. Firmamız hakkında çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır diyerek şöyle konuştu.
Taşyünü bir yalıtım malzemesi olup isminden de allaşıldığı üzere taşın yün haline getirilme prosesidir. Doğada bulunan organik bazalt ve dolomit taşları 1600 derece sıcaklıkta eritilip öncelikle lav haline getirilmektedir. Bu lav bir yanardağı patladığında meydana gelen lav ile aynı özelliktedir. Bu lav kontinyu üretim bandında öncelikle merkez kaç kuvvetiyle elyaf haline gelmektedir. Bu elyaflar pazarın ve müşterinin ihtiyacına göre çeşitli ebat, kalınlık ve yoğunluklarda üretilmektedir. Üretilen ürünlerin %98 si inorganik mineral lifler olup %2 ise bu elyafları bağlamak amaçlı kullanılan bağlayıcıdır. Üretilen ürünler ısı yalıtımı, ses yalıtımı, yangın güvenliği amaçlıyla kullanılmaktadır. Taşyünü üretim sürecini ekranda görmektesiniz. Üretilen nihayi ürün için basalt, dolomit, geri dönüşüm biriket ve kömür kullanılmaktadır. Prosesimizde bazalt taşı , dolomit taşı , biriket ve bağlayıcılar haricinde herhangi bir hammadde girdisi yoktur ve bu malzemelerin içerisinde herhangi bir kükürt yoktur. Erğitme amaçlı kullanılan döküm kok kömürünün içerisinde ise %0,2 civarında kükürt olup yanma esnasında tamamen gaz hale gelip kükürt tirioksit (yani gaz) haline gelerek daha sonra yanma ünitelerinde yakılmaktadır. Üretim sürecimizin hiçbir aşamasında katı kükürt çıktısı yoktur. Üretim sürecinde çıkan bütün yan ürünler biriket geri dönüşüm sisteminde proseste kullanılmak üzere hammaddeye dönüştürülmektedir. Bu hem hammadde ihtiyacımızı , hem de kullanılan enerji miktarını azaltmakta. Bunun yanı sıra üretmiş olduğumuz ürünlerde ve proseste ağır metal (yani kadmiyum, civa, kurşun) olmadığına dair 17 temmuz 2014 ROHS belgemizi ekranda görünmektedir. Belgeyi aldığımız firma Türkak tarafından akredite bir kuruluştur. Sayın Basın mensupları insanlar çeşitli suçlamalarda bulunabilirler bizim göğsümüz kabarık anlımız açıktır. Ravaber firması Kayseri´de ilk taşyünü üretimi yapan firmadır, Ravaber firması Türkiye´ de ilk topraksız tarımda kullanılan taşyünü üreten firmadır, Ravaber Türkiye´de ilk seramik yünü üreten firmadır. Ravaber Kayseri´de ilk büyük ölçekte yabancı yatırımcı ile ortak olan ilk firmadır. 8 yıllık ticari hayatında tekelci bir sektöre 2. Oyuncu olarak giren firmamız bugün sektörün en büyük üreticisidir. Biz bunun haklı gururunu yaşıyoruz. İlkler imza atan ve kısa sürede bu kadar başarıya imza atan ravaber kimleri rahatsız etti? Buyrun her şey belgeli açık ve net haberde yer alan iddiaların bir tek belgesi var mı? Uluslararası bir firmanın hissesi bulunan bu firmada her süreç ve prosess beklenti ve standartların her zaman üzerindedir. taşyünü üretiminde zehirli kükürt veya ağır metal atığı olmaması bize özgü değildir. Hiç bir taşyünü üretiminde zehirli kükürt ya da ağır metal çıkmaz. İsteseniz de bu atıkları içerisine koyamazsınız. İftira ediyorsunuz bari biraz araştırarak yapın bu işi. . İddia sahibine soruyorum maddi manevi menfaat uğruna çamur at izi kalsın mantığı ile yapılan bu suçlamaların elbet hesabı sorulacaktır.
Kartek firması yetkilisi Aytekin Aydemir de yüzlerce kişiye iş veren iki ayrı firmanın sadece taş ocağında ortaklıklarının söz konusu olduğunu belirtti. Aytekin şöyle konuştu.
"Google´den aldıkları ve gazeteye bastıkları fotoğrafın üzerinde tarih var ve uygulama sürekli kendisini güncelleyen bir uygulamadır. Görüntülerden de anlaşılacağı gibi kükürt ve atık madde olarak gösterilen alan fotomontaj. Bu kadar hata yapılamaz. Çünkü fotoğrafın üzerinde tarih var. Kullanılan tüm fotoğraflarla algı yaratıyor. Bu firma, bazalt taşını işleyerek hiçbir atığını zayi etmiyor. Her aşamasından bir ürün üretiliyor. Bu fabrikada Kayseri değimiyle çöplük bile araya verilmiyor."
Daha sonra ise basın mensublarına fabrikayı gezdirerek çalışmalar hakkında bilgiler verildi



Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi