HARB-İŞ´TEN ÖZELLEŞTİRME TEPKİSİ

HARB-İŞ´TEN ÖZELLEŞTİRME TEPKİSİ

ÖZSOY: SAKARYA 1´İNCİ ANA BAKIM FABRİKASI ÖZELLEŞTİRİLMESİ İPTAL EDİLSİN

Türk Harb-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Özgür Özsoy, Sakarya 1. Ana Bakım Fabrikası´nın 20 Aralık 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile özelleştirme kapsamına alındığını hatırlatarak ?Özelleştirme ile bilgi birikimi olmayan yabancı ortaklı firmalara fabrikanın işletme hakkının devrinin yapılmasını kabul etmiyoruz. Kararın düzeltilmesi için imza kampanyası başlattık? diye konuştu.

Türk Harb-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Özgür Özsoy ve şube yöneticileri ilimizi medya mensuplarını kahvaltılı toplantıda ağırlayarak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile özelleştirme kapsamına alınan Sakarya 1. Ana Bakım Fabrikası ile ilgili kararın iptal edilmesi yönünde imza kampanyası başlattıklarını duyurarak bu mücadelede destek talebinde bulundular?

Türk Harb-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Özsoy konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti;

?Sakarya´da bulunan 1´nci Ana Bakım Fabrikası 20 Aralık 2019 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 481 sayılı kararla özelleştirme kapsamına alınmıştır. Bu işyerimiz yöre halkının maddi ve manevi desteği ile 1975 yılında kurulmuş, m48, m52 ve Leopard tanklarının modernizasyonunu gerçekleştirmiş, özellikle sınır ötesi ?Fırat Kalkanı´ ve ?Zeytin Dalı´ harekatında görev yapan FIRTINA OBÜS silah sistemlerinin tasarımını, prototipini ve seri üretimini gerçekleştirmiş bir fabrikamızdır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın "Savunmada Millileşme" sloganı ile hepimizi motive ettiği bir dönemde, Dünyada yalnızca en üst teknoloji ile üretim yapan 5 fabrikadan birisi olan 1. Ana Bakım Fabrikamızın özelleştirme kararına anlam veremiyoruz. Ülkemiz ve geleceğimiz adına Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın sesimizi duymasını ve yanlış bilgilendirme neticesinde olduğunu düşündüğümüz bu kararın tekrar değerlendirilerek düzeltilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Sakarya 1´nci Ana Bakım Fabrikamızın özelleştirme kararı ile ilgili 05. Ocak.2019´da Cumhuriyet Meydanı´nda Saat 14:00´de imza kampanyası ve bir basın açıklaması yapacağız. Tüm Sendikalar, Sivil Toplum Kuruluşlar, Siyasi Partiler, Dernek ve Odalar ve bütün Kayseri Halkını yarın Cumhuriyet Meydanına davet ediyoruz.?

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor