HAMURCU, ÜZÜM VE PİLAV ŞENLİĞİ

HAMURCU, ÜZÜM VE PİLAV ŞENLİĞİ

Ağustos ayının sonunun gelmesi ile birlikte üzüm festivalleri de başladı

İncesu ilçesine bağlı Hamurcu Köyü Üzüm ve Pilav Şenliği geniş bir katılım ile gerçekleştirildi. Şenlikte köyün en güzel üzüm yetiştiricisi de belli olurken, mahalli sanatçılardan Recep Alemdar söylediği şarkı ve türkülerle şenliğe renk kattı.

               

                Hamurcu Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Üzüm ve Pilav Şenliği’ne köy halkı büyük ilgi gösterdi. Şenliğe İncesu İlçe Kaymakamı Ercan Öter de katıldı.

Şenliğe İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, Eksa Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Halit Ekinci ve kendisi de Hamurculu olan iş adamlarından Süleyman Hamurcu maddi manevi destek verdi. Ayrıca Kocasinan belediyesi ve Melikgazi Belediyesi de şenliğe lojistik katkıda bulundu.

 

Hamurcu Köyü Pilav Günü ve Üzüm Şenliği, Kuran-ı Kerim okunarak başladı.

 

Daha sonra kürsüye gelen Hamurcu Köyü Muhtarı Dursun Ekinci, şenliğe maddi manevi katkı veren herkese teşekkür etti. Birlik beraberlik gösteren köy halkına da teşekkür eden Ekinci, şenliğin geleneksel hale getirileceğini söyledi.

Şenlik, tertip komitesi tarafından hazırlanan etkinliklerde gösterime sunuldu.

 

Gösterilerin ardından mahalli sanatçı Recep Alemdar, unutulmaz şarkılarıyla Hamurcu halkı ve misafirlere eğlenceli anlar yaşattı.

 

Bu arada üzüm yarışması içinde çalışmalar yoğunlaştı ve jüri 41 üretici arasından en iyi beş kişiyi seçme çalışmalarına başladı.

 

İncesu Kaymakamı Ercan Öter’de Hamurcu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne düzenlenen şenlikten dolayı teşekkür etti. Bu tür şenliklerin vatandaşın birlik, beraberlik ve kaynaşma duygularını en üst seviyede yaşadığı etkinlikler olduğunu belirten Öter, “Hamurcu halkı dostluğa, arkadaşlığa, birlik ve beraberliğe önem veren ve bu maneviyatın önemini kavrayabilmiş insanlardır” şeklinde konuştu.

 

Kaymakam Öter’in konuşmasının ardından en iyi üzüm yetiştiricisi yarışmasında dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesine geldi. Üzüm yarışmasının birincisi ise Hasan Hüseyin Ezer isimli yetiştirici oldu

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı