HAKİM VE SAVCILAR VATANDAŞI BİLGİLENDİRİYOR: CİNSEL SUÇLARIN CEZASI ÇOK AĞIR

HAKİM VE SAVCILAR VATANDAŞI BİLGİLENDİRİYOR: CİNSEL SUÇLARIN CEZASI ÇOK AĞIR

Yeni Ceza kanununda cinsel suçların karşılığının vatandaşlar tarafından bilinmemesi Hakimler ve Savcıları harekete geçirdi. Hakimler ve Savcılar Yüksek kurulundan alınan izinle Kaytv ekranlarından yayınlanan söyleşi programına katılan Ceza Hakimi Necati D

Kaytv ekranlarında yayınlanan ve Genel Yayın Yönetmenimiz Veli Atınkaya moderatörlüğünde yayınlanan söyleşi programına katılan Ceza Hakimi Necati Daştan ve Cumhuriyet Savcısı Mustafa Aslantürk, yeni ceza kanununda yer alan cinsel suçlarla ilgili bilgiler verdi.
 Sanıkların bir çoğunun cinsel suçlar kanundan habersiz olduğunu söyleyen Ceza Hakimi Necati Daştan, “Sanıkların bir çoğu cinsel suçlar kanunundan habersiz. Cezaları duyduklarında sanıklardan ve yakınlarından şok olup bayılanlar oluyor. Bu gibi sıkıntılar üzerine yeni ceza kanununu  bilmeyen halkımızı bilinçlendirme çalışmaları içerisine girdik. Bu çalışmadaki ana felsefemiz hem İnsanlar yaptıkları eylemin cezasının ne olduğunu bilmesi, hemde bu durumda olan mağdurlarda cesaretlenmesi. İnsanlarımızın cinsel suçlardan kaynaklanan cezaların ağırlığını bilmemesi nedeniyle bir çok vaka adliyeye intikal etmiyor ve sanıklarda cesaret bulmuş oluyor ve eylemlerini şiddetini artırarak devam ettiriyor.” dedi.
 Cumhuriyet Savcısı Mustafa Aslantürk ise 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe giren Türk ceza kanunumuzda radikal değişiklikler yapıldığını belirtti. Aslantürk, “Bu değişiklikler bazı suçlarda toplumun gelişmesi ve çağdaşlığın gelişmesi çerçevesinde ağırlaştırıldı ve bazı konularda farklılaştırıldı. Cinsel suçları dört kapsamda ele alındı. Ancak en önemli değişiklik, çağdaş gelişmeler doğrultusunda olayın sanığı yada mağduru hem erkek hemde kadın olabilir. Bunun anlamı da eşitlikçi bir yaklaşımdır.” şeklinde konuştu.

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da