HADAK ZİRVE TIRMANIŞI SONA ERDİ!

HADAK ZİRVE TIRMANIŞI SONA ERDİ!

Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları Merkezi (HADAK) tarafından düzenlenen, 18. Erciyes Zirve Tırmanışı ve Sütdonduran Kampı’nın ikinci gününde 23 dağcı Erciyes'in zirvesine tırmandı, diğer katılımcılar da "Sarı Göl ve Buzullar” bölgesine yürü

23 DAĞCI ERCİYES’İN ZİRVESİNE TIRMANDI

 

Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları Merkezi (HADAK) tarafından düzenlenen, 18. Erciyes Zirve Tırmanışı ve Sütdonduran Kampı, yaklaşık 200 dağcıyı bir araya getirdi. Türkiye'nin çeşitli kentlerinden 200 dağcı, etkinliğin ilk günü olan 13 Temmuz'da Erciyes Dağı'nın 2 bin 700 metre rakımlı Sütdonduran Yaylası'nda kamp kurdu. Zirveye AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Vali Yardımcısı Davut Haner, Hacılar Kaymakamı Dr.Yasemin Özata Çetinkaya, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan ile birlikte çok sayıda dağcı ve vatandaş katıldı.  Kampta konuşma yapan Başkan Ahmet Herdem “18.si düzenlenen kampımıza geldiğiniz için mutlu ettiniz. Bundan sonrasında da bu zirveyi sizlerinde katılımlarıyla devam ettireceğiz” dedi.  Daha sonra konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş “Kampa çıkış konusunda sorunların olduğunu biliyoruz. Ama bizde buraya çıkış konusunda yolların parkelerinin döşenmesine destek olacağız” diyerek Hacı Boydak’a verdiği hizmetlerden dolayı da teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

 

Hadak Şenliği Kamp Müdürü Mustafa Cepken etkinlik ile ilgili yapmış olduğu açıklamada “Bu sene 18.sini düzenlediğimiz, Hadak Erciyes Sütdonduran Kampı’ndayız. Teknik yeterliliği ve malzemesi olmayan gruplara zirve yaptırmayacağız. Bu konuda kararlıyız çünkü burası teknik bir rota, yapacağımız toplantı sonrası kaç kişinin zirve yapacağını belirleyeceğiz. HADAK Kulübü Türkiye’de kapsamlı olarak büyük bir kulüp, büyük olmamızın en önemli sebebi Hacılar Belediyesi’nin ve Hacılarlı iş adamları özellikle Boydak Grup’un sponsorumuz olması. Bünyemizde 50 dağcımız var. Aynı zamanda kış sporlarından kayak branşında da faaliyetlerimiz var. Burada da 120’ye yakın kayakçı sporcumuz var. 2 branşı da bugün itibari ile bir arada davam ettiriyoruz” dedi. Çevre düzenlemesi ve kamp bölgesinin temizliği ile ilgili de görevli kişilerin son derece itinalı bir şekilde çalıştığını ve Erciyes’in kirletilmemesine büyük özen gösterildiğinin de altını çizen Kamp Müdürü Mustafa Cepken “Herkesin bir görevi var bu konuda temizlik için özel bir ekibimiz bulunmakta. Belirli noktalarda yerleştirmiş olduğumuz çöp konteynırları var. Dağcılar zaten doğayı kirletmemek adına özverili davranırlar ve bu konuda zaten bilinçlidirler. Kamp bölgemize gelen sivil halkımıza da gerekli bilgilendirmeyi yaparak uyarıyoruz” dedi.

 

Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Yılmaz ise yapmış olduğu açıklamada “HADAK Hacılar için çok önemli bir kulübümüzdür. Bu kulübümüze maddi yardımlarda bulunan iş adamlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kazasız belasız bir tırmanış diliyorum. Dağlarımıza krampon ve kazma kullanmasını bilmeyen kişilerin çıkmasını önermiyoruz. Sütdonduran Kampı Türkiye’ye örnek oldu. HADAK Türkiye’nin en iyi kulüplerinden bir tanesi. Tescilli marka gibidir, Dünyaya da ismini duyurmuştur. Başkanımız Ahmet Bey sağ olsun bu işe el attı ve ben her geçen gün daha iyiye gideceğimize inanıyorum. HADAK’ı çok daha iyi yerlerde görmeyi temenni ediyorum” dedi.

 

Kampın ikinci gününde ise 23 dağcı Erciyes'in zirvesine tırmandı, diğer katılımcılar da ‘Sarı Göl ve Buzullar Bölgesi’ne yürüyüş yaptı. Zirve tırmanışına katılan dağcılar yaptıkları açıklamada, Erciyes'e tırmanmanın zorlu ve yorucu olduğunu belirterek, "Erciyes Türkiye'nin en büyük dağlarından biri. Zirveye çıkış ve iniş yaklaşık 13 saat sürdü. Bu yüzden zirveye çıkmak biraz yorucu oluyor. Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Faaliyeti düzenleyenlere teşekkür ediyoruz." diye konuştular.

 

Kamp sorunsuz bir şekilde tamamlanırken Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile Afet ve Acil Durum ekipleri de dağcılık eğitimleri kapsamında tatbikat yaptı.(spor servisi)

Kayserispor'a para cezası var

Arslan, bulgaristan’da ülkemizi temsil edecek

Kayserispor’un 34 ve 35. hafta maç programı

Talasgücü hopa maçına hazır

33. haftanın hakemleri açıklandı

Trabzon hazırlıkları tamam

Kayserispor - Trabzonspor maçını Çağdaş Altay yönetecek

34 ve 35. Hafta maç programı belli oldu

Kocasinanlı sporcular yine zirvede

Trabzon hazırlıklarında sona gelindi

Çiğdem kiraz şahin’e milli görev

Salon Sporları Merkezi ile sporcuların hayatına dokunacak

Kayserili okçudan altın madalya

Kayserispor'da Jeanvier ameliyat oldu

Spor a.ş’den 23 nisan’a özel turnuva

Kayseri’de ragbi heyecanı