HACILAR´DA TEKNOLOJİ FUARI

HACILAR´DA TEKNOLOJİ FUARI

1. HACILAR TEKNOLOJİ FUARI DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI

Hacılar Bilim Kent Projesi kapsamında ortaokul ve lise öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan eserlerin sergilendiği 1. Hacılar Teknoloji Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Hacılar Kadın ve Gençlik Merkezi´nde düzenlenen ve Gürdoğanlar Ortaokulu, Tevfik İleri AİHL ve Demokrasi Şehitleri İlk- Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencilerinin Bilim Atölyelerinde 4 ay boyunca yaptığı çalışmalar neticesinde geliştirdikleri eserlerin sergilendiği 1. Hacılar Teknoloji fuarının açılış töreni gerçekleştirildi. Törene, Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen, Belediye Başkanı Doğan Ekici, İlçe Jandarma Komutanı Muhittin Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Metin Karataşlı´nın yansıra daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Stantları tek tek gezen, öğretmen ve öğrencilerden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler alan Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici yaptığı açıklamada, ?12 eserin sergilendiği 1. Hacılar Teknoloji Fuarını Kaymakamımız ve daire müdürlerimiz ile birlikte gezdik. Ben başta Kaymakamımız Haluk Sezen Bey olmak üzere, okul müdürlerimize öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bunu her sene yapmayı planlıyoruz.? şeklinde konuştu.

Hacılar Kaymakamlığının Bilim Kent Projesi kapsamında 1. Hacılar Teknoloji Fuarını gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen´de yaptığı açıklamada, ?Çocuklarımız ve öğretmenlerimiz çalıştılar. Yaklaşık 4 aydır çalışıyorlar. Sergimiz 2 gün açık kalacak. Bilim sergimizi ve lego festivallerini ilçemiz düzeyinde yapmıştık. İnşallah gelecek sene bunu Kayseri düzeyinde yapmak istiyoruz. Hacılar bilim kent projesi kapsamında tüm okulları davet edeceğiz. İnşallah daha geniş katılımla bir ikinci fuarı yaşayacağız? dedi.

Hacılar Bilim Kent Projesi kapsamında ortaokul ve lise öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan eserlerin sergilendiği 1. Hacılar Teknoloji Fuarı 2 gün boyunca gezilebilecek.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı