HACILAR´DA

HACILAR´DA

GELENEKSEL EL SANATLARI SERGİSİ

Hacılar Rasim Çetinkaya Halk Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen Geleneksel El Sanatları Sergisi düzenlenen törenle açıldı.
Hacılar Rasim Çetinkaya Halk Eğitim Merkezi´nde düzenlenen yıl sonu sergisi açılışına Hacılar Kaymakamı Yasin Tikdağ, İlçe Jandarma Komutanı Suat Haksever, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahri Herdem, daire müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.
Rasim Çetinkaya Halk Eğitim Merkezince Hayat Boyu Eğitime destek vermek amacıyla 32 si mesleki ve teknik olmak üzere 54 kurs açıldığını ve bu kurslara 1034 kursiyerin katıldığını belirten Müdür Nihat Altınoluk, ?İlçe Belediyemiz ile birlikte spor yap sağlıklı yaşa projesi kapsamında voleybol, taekwondo kursları, okullar hayat bulsun etkinlikleri ile step ve aerobik kursları açılmıştır? dedi. Altınoluk, yaptığı konuşmada ? Hayat Boyu Öğrenme hizmetlerinin gerçekleştirilmesinde desteklerini esirgemeyen kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve ilçe milli eğitim müdürümüze teşekkür ederim.´ dedi.
Duygu ve düşüncelerini paylaşan kursiyer Hafza Reyyan Demirkaya, kursların kişisel gelişimlerine çok fazla katkısı olduğunu ve bu kurslara katılmış olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Son olarak kürsüye gelen Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici yaptığı konuşmada ?Halk eğitim merkezimiz, gerek belediyemizle, gerekse İşkur ile işbirliği içinde büyük bir heyecan ve fedakarlıkla ilçemiz halkına hizmet vermektedir. Biz de belediye olarak bu hizmetlerin başarıya ulaşması noktasında üzerimize düşen görevleri maddi ve manevi olarak yapma gayreti içerisindeyiz. Belediye kültür merkezimiz ve ilçemizdeki diğer mekanlar halk eğitim faaliyetlerine tahsis edilmiş durumdadır.? Dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlerce hazırlanan kıyafetler minikler tarafından düzenlenen defile ile sergilendi. Profesyonel mankenlere taş çıkartan miniklerin defilesi ilgiyle izlendi.
Defilenin ardından Rasim Çetinkaya Geleneksel El Sanatları sergisinin açılışı protokol tarafından gerçekleştirildi.

  1. Katılımcılar tarafından gezilen sergi bir hafta süreyle açık kalacak.


Talas'ta Antika Fuarı heyecanı

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı