HACILAR BELEDİYE SÖZLEŞME SEVİNCİ

HACILAR BELEDİYE  SÖZLEŞME SEVİNCİ

Hacılar Belediyesi`nde düzenlenen törene Belediye Başkanı Ahmet Herdem, Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Halil Özdemir, Şube Sekreteri, daire müdürleri, iş yeri temsilcisi ve işçiler katıldı.

Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Halil Özdemir burada yaptığı konuşmada, yaklaşık 60 gündür süren görüşmeler neticesinde işçilere ilk yıl yüzde 14, ikinci yüzde 14 olmak üzere toplam yüzde 28 zam yapıldığını söyledi. Başkan Özdemir, "Hizmet-İş Sendikası ile Hacılar Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmeleri bugün itibari ile anlaşma sağlandı. Allah sizlerden razı olsun. Toplu iş sözleşmemiz 2 yıllık olarak yapıldı. Arkadaşlarımızın maaşlarına bütün sosyal haklarıyla beraber yüzde 14, ikinci yılda yine sosyal haklarıyla beraber yüzde 14 zam gelecek. Ben bu sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Özellikle sizlere işçi arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Yıllardan beri bize her türlü kolaylığı sağladınız. Hacılar Belediyesi`nde çalışan tüm arkadaşlarımızın bugüne kadar herhangi bir alacağı yoktur. Sizinle birlikte birlik, beraberlik ve huzur içerisinde çalıştılar. Bundan dolayı da size ayrıca teşekkür ediyoruz. Toplu iş sözleşmesinin Hacılar Belediyesi`ne ve arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Daha sonra konuşan Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ise yapılan sözleşme ile merkezde çalışan personellerle aynı seviyede maaş almalarına gayret gösterdiklerini ifade etti. Başkan Herdem, "İşçiler bizim bir parçamız. Bunlar bir ailenin bireyleri gibidir. Biz onların mutlu, huzurlu ve bolluk içerisinde yaşamasını her zaman yeğlemişizdir. Ben 15 sene hizmet ettim. Bu zaman içerisinde benim ilk düşündüğümüz şey emeğinin karşılığını verebilmekti. Diğer yatırımın ötesinde çalışanların hakkını alnını teri kurumadan almaları gerektiğini düşündük ve o düsturda hareket ettik. Ben bu toplu sözleşmede de Hacılar`daki sendikalı işçilerimizin merkezdeki işçilerin seviyesine gelmesini amaçladık. Ben şimdiye kadar verdiğiniz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. 60 gün süren tatlı bir yorgunluğun ardından sona geldik, arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonra da çalışmalarında aynı gayreti göstereceklerine inanıyorum. Her işverene düzgün çalışan insan lazım. Her iş veren düzgün çalışan elemanla çalışmak ister. Para ikinci planda gelir. Onun için ben arkadaşlara doğruluktan ve dürüstlükten taviz vermemelerini istiyorum. Tekrar sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

            Konuşmaların ardından karşılıklı olarak sözleşme imzalandı. Hizmet-İş Sendikası Başkanı Halil Özdemir sözleşmenin imzalanmasının ardından Başkan Herdem`e çiçek takdim etti.  



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek