HACILAR BELEDİYESİ İLE İŞ BANKASI,

HACILAR BELEDİYESİ İLE İŞ BANKASI,

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖN PROTOKOLÜ İMZALADI

Hacılar Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Hacılar Belediyesi ile İş Bankası arasında ön protokol imzalandı. Protokol kapsamında hak sahiplerine kentsel dönüşüm kredisi kullandırılması hem de konut almak isteyenlere finansman sağlanması amaçlanıyor.
Hacılar Belediyesi başkanlık makamında gerçekleştirilen protokol imza törenine Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Başkan Yardımcısı Bilal Özdoğan, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezer, Bireysel Bankacılık Satış Bölüm Müdürü Fatih Cem Eyüpoğlu, Kentsel Dönüşüm Bölüm Müdürü Çağlar Gürkanlı ve OSB Şube Müdürü Bedri Bayazıt katıldı.
İmza öncesi bir açıklama yapan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen yapacağımız çalışmalar neticesinde Çevre Şehircilik Bakanlığı´nın güncel verilerine göre Bakanlıkça onaylanan Kentsel Dönüşüm kredilerinde İş Bankasının yüzde 46 Pazar payı ile bugüne kadar en çok kredi kullandıran banka özelliğini taşıdığını söyledi. Sezen, ?Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Hacılar İlçesinde 2 mahalle riskli alan olarak ilan edilmiş durumda. İlçedeki eski ve riskli yapıların yıkılarak yenilerinin yapılması planlanıyor. İş bankası olarak biz bu işlerden olağan bankacılık faaliyetleri kapsamında büyük heyecan duyuyoruz. Biz bunu bir bankacılık faaliyeti olarak görmüyoruz, bir toplumsal fayda, bir sosyal sorumluluk olarak algılıyoruz. Biz, banka olarak bu işlerin başından itibaren varız. Konut, Türk toplumunda çok önemli bir yere sahip, konutu yalnızca bir ev değil bir yuva olarak görüyoruz. Bir yuvanın yenilenecek olması da bizleri heyecanlandırıyor. Burada imza altına aldığımız işbirliğinden de ayrıca mutluluk duyuyor, banka olarak her türlü desteği vereceğimizi belirtiyorum.? dedi.
Daha sonra konuşan Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ise Hacılar olarak çok büyük ve güzel bir işi gerçekleştirmek için yola çıktıklarını ifade ederek, hemşerilerimizin en iyi şartlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için çaba gösterdiklerini söyledi. Başkan Ekici sözlerini şöyle sürdürdü;
?6306 sayılı afet riski altındaki yapıların, sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarına dönüştürülmesi hakkındaki kanun kapsamında ilçemizdeki iki mahalledeki riskli ve yıkılmaya yüz tutmuş yapıların yeniden yapılması için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki, Ekonomi eski Bakanımız, Grup Başkan vekilimiz Mustafa Elitaş ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanım Mustafa Çelik´in yardım ve destekleri ile başlamış olduk. 130 dönümlük bu alana, 1300 konut yapmayı planlıyoruz. Bu kapsamda da İş Bankası ile bir ön protokol imzalıyoruz. İmza altına aldığımız bu protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum.?
Konuşmaların ardından Hacılarlı vatandaşların sağlıklı ve güvenli evlere kavuşmalarını hedefleyen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında işbirliği protokolü imza altına alındı.



Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”