HACI BEKTAŞ DERNEĞİ BAŞKANI GENÇ SERT ÇIKTI

HACI BEKTAŞ DERNEĞİ BAŞKANI GENÇ SERT ÇIKTI

ALEVİLER, ‘PAZARLANACAK' BİR KİTLE DEĞİLDİR”

HABERİ İZLE

Hacı Bektaş-i  Veli Derneği Başkanı Sadık Genç, Haber ekibimiz aracılığıyla Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu üyesi derneklerin 2015 seçimlerinde HDP'yi destekleme kararına sert tepki gösterdi. Alevi kuruluşlarının siyasete alet edilmelerini yanlış olduğunu belirten Genç, belli siyasi partilere destek veren ‘Alevi Hareketi'nin önderleri veya yöneticilerinin alevi toplumunu ‘Pazarlanacak' bir kitle gibi göstermeleri ve belli siyasi partileri angaje edecek açıklamalarda bulunmalarını şiddetle kınadığını vurgulayarak”Alevi Hareketinin öncüleri ya Alevi halkları için mücadele edecekler, ya da gidecekler siyasi partilerde siyaset yapacaklar” değerlendirmesinde bulundu.

Haber ekibimize özel açıklamalarda bulunan Hacı Bektaş-i  Veli Derneği Başkanı Sadık Genç, Alevilerde biat kültürü olmadığının altını kalın çizgilerle çizerek, Belli siyasi partilere destek veren Alevi Hareketinin önderleri veya yöneticileri tabiri caizse ‘pazarlanacak' bir kitle gibi göstermeleri ve belli siyasi partileri angaje edecek açıklamalarda bulunmalarını şiddetle kınıyorum. Alevi Hareketinin öncüleri ya alevi halkları için mücadele edecekler ya da Alevilerin kazanımları için mücadele edecekler ya da gidecekler siyasi partilerde siyaset yapacaklar. Ben bu anlamda problemlerin çözülmemesi ve Hükümet tarafından bu alevi açılımının gerçekleşmemesi bu tıp yapılara kargaşalara bağlıyorum. Bu konuda bir hükümetin bakış açısı var bir de bizim bu konuya  bakış açımız var” değerlendirmesinde bulundu..                

Genç, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker' in İstanbul'da bağımsız aday olduğunu orada alevi halkının en güzel cevap verdiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:   1 milyondan fazla alevinin yaşadığı Kartal ve Maltepe bölgesinde bağımsız aday oldu. Bin kusur oy aldı. Bence burada en güzel cevabı alevi halkı karşılığını verdi. Orda alevi halkı ‘biz mezhepçi, etnik yapılı siyasetlere karşıyız. Biz ideolojik siyasetten yanayız. Kafamıza uyan parti hangisi ise gider sandıkta ona oy veririz' dediler. Ama halen bazıları önce Cumhuriyet Halk Partisinde nabız arama işine giriyorlar. Orada tutturamasa HDP' ye gidiyorlar. Yani Alevilik kitlesini kullanarak siyasi partilerde vekillik yolunu açmaya çalışıyorlar. Alevi Hareketin büyük bir kısmı bu noktada. Bunu üzülerek ve hayretle izliyoruz. Avrupa'dan Turgut Öker, Kayseri'deki Sadık Genç adına karar verme hakkını kendinde nerde buluyor? Bu arkadaşlar Alevi hareketinden siyasete geçebilirler buna itirazımız yok ama en azından 2 yıl önce Alevi Hareketinden çekilip gönül verdikleri siyasi partiye gidip siyasi mücadele verebilirler. Bunun akabinde ideolojilerl, bilgi birikimleriyle ve kültürleriyle bir yere gelmelilerdir. Alevilerin omzuna basarak, Alevileri kullanarak siyasette bir yere gelme mücadelesini arayışını artık bu arkadaşların  bırakmasını talep ediyoruz ve bütün tabanımızın da duygu ve düşünceleri bu şekildedir. Biz büyüyeceksek, haklarımızı elde edeceksek, Alevileri siyasi partilere pazarlayarak değil, Alevi hakları için mücadele ederek yapmalıyız”.                                                                                                                

Hükümetin ‘Alevi Açılımına' da değinen Genç, ilk çıktığından beri bir gelişme göremediklerini belirterek, Bir ‘Alevi Açılımı'ndan bahsedildi ama gerisi gelmedi. Başbakan Tunceli'de bir dergaha, Cem Evine ziyarete gitti. Arkasından Nevşehir'deki Hacı Bektaş-ı Veli Derneğinin daveti üzerine bir aşureye katıldı. Onun karşılığında o derneği kamuya yararlı dernek statüsü verdi. Ama bu Alevileri incitti. Çünkü; diğer derneklerimiz kamuya zararlı da Hacı Bektaş'taki dernek kamuya yararlı. Bizim bütün dernekler Sn. Başbakanımıza yağ çekmek zorunda mı? Ya dernekler faydalıdır ya da faydasızdır. Oradaki dernek başkanımızda bu konuda suçlu konuma düştü. Bireysel imtiyazlar yerine Alevilerin haklı taleplerini hükümetin karşılaması lazım. Biz her zaman söylüyoruz ‘Ayrı bir Devlet, ayrı bir millet ayrı bir bayrak' diye talebimiz yok. Biz sadece 21. yüzyıl da inancımızı ‘özgürce' yaşamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.



Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret