HACI BEKTAŞİ VELİ DERNEĞİ:"AĞUSTOS AYI ÇOK"

HACI BEKTAŞİ VELİ DERNEĞİ:

- Kayseri Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kenan Akpınar, geçen Ağustos ayında açılacak olan Cemevi inşaatının bitmemesini 'siyaseten verilmiş söz' olarak niteledi.

Akpınar, Dernek binasında Muharrem ayı ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında, bir gazetecinin geçtiğimiz yıl Ağustos ayında açılacağı söylenmesine rağmen Cemevi inşaatının hala sürmesine dair soruya, “Birçok Ağustos ayı olduğu y için belki başka bir ağustos ayında da olabilir. Siyaseten verilen sözler daima siyaseten kalır. Ama umuyorum ki ve bekliyoruz ki Taner Yıldız bakanımızın vermiş olduğu söz yerine gelecektir. Haseki Başkanımızın bu konudaki katkıları devam edecektir. Ve biz önümüzdeki sezon bir aksilik olmazsa yine Taner Yıldız Bakanımızın, Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Haseki'nin vermiş olduğu sözlerin yerine gelmesini bekliyoruz.” dedi.

Akpınar, Muharrem ayının Aleviler açısından ayrı bir önemine olduğuna değindi. “Bu ay Aleviler için yas ve matem ayıdır. Çünkü HZ. Ali'nin oğlu HZ. Fatımat'ül Zehra'nın göz bebeği Hz. Hüseyin'in yezit ordusu tarafından Kerbela'da acımasızca katledildiği aydır. Kerbela mazlumun zalimle savaşıdır. Kerbela haklıyla haksızın savaşıdır. Kerbela güçlüyle güçsüzün savaşıdır. Aleviler bu ayda 13 gün oruç tutarlar ve orada şehit olanların çektiği acıyı bir nebze olsa yasamaya çalışırlar.” diyen Akpınar, Pazar günü Battalgazi Cemevi inşaatı önünde yapılacak olan Aşure Etkinliği'ne tüm halkı davet etti.”

Madımak davasının zamanaşımından dolayı ertelenmesine de tepki gösteren Akpınar, “Katliamın sorumluları dava sürecinde ehliyet alabilmekte, askerlik yapabilmekte ve belediyelerde çalışabilmektedir. Tüm bunlara rağmen olayın zaman aşımına uğraması ve olayın sorumlularının bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesi için önceki gün Ankara Adalet Sarayı önünde toplanan vatandaşlar için eşkıya nitelemesi yapan yeni Akit gazetesinin yaklaşımını kınıyoruz.” diye konuştu.



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı