GURBETÇİLER

GURBETÇİLER

SANDIK BAŞINA GİTMEYE BAŞLADI?

  1 Kasım Genel Seçimleri için geriye sayım sürerken gurbetçiler sandığa gidip siyasi tercihlerini yapmaya başladı? 8 Ekim tarihi itibarı ile yurt dışında yaşayan vatandaşlar yanlarında nüfus cüzdanları ile oy kullanmak üzere belirli noktalara yerleştirilen sandıklara giderek oylarını kullanmaya başladılar? Tatil için ülkemize gelen gurbetçilerde yaşadıkları ülkeye dönüşlerinde Havaalanlarında siyasi tercihlerini gerçekleştirdiler?
7 Haziran seçimleri sonrasında hükümetin kurulaması erken seçim seçeneğini gündeme getirmiş ve 1 Kasım´da yeni bir seçim kararı alınmıştı. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları oy kullanmak için 1 Kasımı beklemedi. 8 Ekim´den itibaren onlar için oy kullanma işlemi başladı. Yurtdışında belirli yerlerdeki temsilcilikte oy kullanımı yapabilirken, tatil ve ziyaret maksatlı olarak ülkemizde olan gurbetçilerin de oy kullanmaları için havaalanlarında sandık kuruldu. Kayseri´de de oy kullanma işlemleri, başlamış bulunuyor. Yine burada gurbetçiler günün istediği saati, 7/24 oylarını kullanabiliyorlar?
Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız istedikleri takdirde Dünya´nın her hangi bir yerinde Yüksek Seçim Kurulu´nun belirlemiş olduğu temsilcilikte oylarını kullanabilecekler?
Peki burada bir usulsüzlük olabilir mi? Yani Türkiye´de bir havalimanında oyunu kullanan vatandaş, gidip bir de Almanya´da kullanabilir mi? Yüksek Seçim Kurulu onlar için başka bir sistem geliştirdi. Gurbetçi nerede oy kullanıyorsa, görevliler anında onun oy kullandığını bilgisayar üzerinden sisteme giriyor ve gurbetçi başka bir yere oy kullanmak için giderse, görevliler önce sistemden oy kullanıp kullanmadığını sorguluyor. Böylece sahtekarlığın da önüne geçilmiş oluyor.
Şuan Kayseri´de olan gurbetçiler, oy kullanmak için, Havaalanında, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Hizmet Binasının yan tarafında kendileri için kurulan sadıklardan 24 saat boyunca, 1 Kasım´a kadar oylarını kullanabilirler.
HABER: M. EMRE KİPMAN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı