GÜNDEME DAİR DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

GÜNDEME DAİR DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

Ak Parti Kasım Ayı İl Danışma Meclis Toplantısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Taner Yıldız yaptığı konuşmada "dersanelerin kapatılması" ve "öğrenci evleri" gibi gündemdeki konuları da değerlendirdi

Ak Parti Kasım Ayı İl Danışma Meclis Toplantısı, Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`ın da iştirak ettiği toplantı da gündeme dair konular da değerlendirildi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ak Parti İl Başkanı Ömer Dengiz; 24 Kasım Öğretmenler Günü`nü kutlayarak başladığı konuşmasına;" 30 Mart 2014 de gerçekleştirilecek olan Yerel Seçimler, Ak Partinin şu an ki tek gündemidir. Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler öncesinde bir gösterge niteliği taşıyan yerel seçimlere büyük önem veriyoruz. Dedi. Dengiz,  İnşallah ilçeler düzeyinde 16`da 16 yapacağız. Tüm çalışmalarımızı 2023 hedefi doğrultusunda gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Toplantıda söz alan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki, geçmişten günümüze belediyeciğin gelişimi ve belediyecilik hizmetlerine değindiği başlangıç konuşmasının ardından;" Ekonomide müthiş işler yapılıyor. ABD`nin, ve AB`nin ekonomisi krizdeyken, Türkiye ekonomisi her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Ak Parti olarak 11 yıldır iktidardayız, söylenenlerin aksine Ak Parti hiçbir zaman özel hayata müdahale etmemiştir." ifadelerini kullanırken, yeni belediyecilik yasası hakkında da bilgi verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, konuşmasına 24 Kasım Öğretmenler Günü`nü kutlayarak başladı. Konuşmasının devamında; " 11 yıldır iktidardayız. 11 yıldır bu kristal vazoyu, siyasi iklimler her ne olursa olsun kırmadan, çatlatmadan taşımaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı. Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız`ın kendilerinden müsaade istediğini ve bunun bir erdem olduğunu vurgulayarak;" Başbakanımız kendisine Bekir Abi diye hitap ediyor. Aday olsa da olmasa da o bizim Bekir Abimizdir. Önemli olan bıraktığı işler, hizmetlerdir. Kendisine her zaman hürmet ederiz ve gerektiğinde de Kayseri`yle ilgili her zaman danışırız" diye konuştu.

Türkiye`nin en büyük rakibinin diğer ülkeler değil, kendi içerisindeki ayrılıklar olduğunu dile getiren Yıldız, Diyarbakır`daki buluşmaya da değinerek;" Türkiye`nin istikrarı, Ak Parti`nin istikrarıyla eşdeğer olarak ilerliyor. Dedi ve ekledi.

Gündemdeki "Dersanelerin kapatılması" konusuna da değinen Yıldız;" Dersane konusunu bir ayrılık meselesi olarak ortaya koymak yanlıştır.Bu ülkede 11 yıl içerisinde bir çok alanda değişim yaşanmıştır. Bunun eğitim sektöründe de olması gerekmektedir. Öğrencilerin %15`i dersaneye gidiyor. Kalan %85`i ise kimse düşünmüyor, biz bunu düşünmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda , iktidara yönelik "AKP özel hayata müdahale ediyor" eleştirilerine de cevap veren Yıldız; konuşmasının arasında büyükşehir belediye  başkanımız sayın özhaseki konuyla ilgili açıklamalar yaptı dedi ve bu arada başkan özhaseki büyükşehir belediye başkan adayımız diyerek hatırlatmada bulundu. Yıldız sözlerine "  Bu ülkede içki içen de var, içmeyen de herkesin kendi tercihi. Bu ülkede içki içmek serbesttir ancak içki içmiş birisinin trafiğe çıkması yasaktır. Bu, bireysel özgürlüklerin kamu ihtiyacına göre disipline edilmesi anlamına gelir. Biz toplumun isteklerini, kişisel tercihler için feda edersek evin yolunu bulamayız.Dersane konusuyla beraber bu konuları tartışmak doğrudur ancak bunların neticelerini tartışmak yanlıştır. Bu konular üzerinde çalışılıp, olgunlaştırılacak üzerinde çalışmalar yapılacak konulardır." diye konuştu.



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti