GÜNDEM DEĞERLENDİRMESİ

GÜNDEM DEĞERLENDİRMESİ

AK Parti Kayseri Milletvekilleri İ Yaşar Karayel, İsmail Tamer ve Ahmet Öksüzkaya ortak basın açıklaması yaparak ülke ve ilimiz gündemini değerlendirdiler.

Toplantıda  Gezi Parkı olayları ile ilgili soruları cevaplayan AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, "İstanbul'da 4 tane ağaç bahane edilerek gezi parkı olaylarında gençlerin sanal alemde birbirlerini örgütlemesi ile ortaya çıkan bir tepki var. Bu tepki hukuk kurallarını aşar, devlet ve millet malına zarar verirseniz hukuk dışı olmuş olur. Gezi parkı olayından uzaklaşmakta ve siyasi şov haline gelmektedir. AK Parti karşıtlığı eylemleri haline geliyor. Bunu tasvip etmiyoruz" diye konuştu…

Karayel sözlerinin devamında şunları kaydetti…  " Geçmiş dönemlerde yaşadığımız darbelere baktığımızda, 60 ihtilalinde organize edilen CHP'nin teşvikleri ile gençlik organize edildi. Şu anda sanal medyada yapılan iftiralar ve yanlış haberlerle yapılan şeyler, o zamanlarda gençlerin kıyma makinelerinden geçirildiği tarzında idi. Bu olaylar da Demokrat Parti'nin yıkılmasına neden oldu. Türkiye'de neticede Menderes hükümeti alaşağı edildi ve başbakan asıldı.  Bunlar dış ve iç mihrakların bir araya gelerek işbirliği yaparak ülkemizi sıkıntıya sokuyorlar. Bunu 28 Şubat darbesi iddianamesinde de yer alıyor. Türkiye bir daha bu dönemleri yaşamamalı, gezi parkı olayları Türkiye'de zinde güçlerin veya diğer çevrelerin operasyonu ise biz AK Parti olarak buna asla prim vermeyiz.  Başkalarının hakkına zarar veren işlerden her zaman insanlar kaçınmalı. Milletin malını yağmalayacaksınız, devletin malını yakacaksınız. Bunun adı hak arayışı değil, bunun adı terördür, anarşidir. Bu millet, bu devlet, hukuk buna asla müsaade etmez. Kayseri'de de hak arayışları var ama Kayseri'den çapulcu çıkmaz. Kayseri duyarlı bir şehirdir. Burada her türlü hak arayışı var ama asla çapulcu çıkmaz.  Türk baharı dediğimiz şey Arap ülkelerindeki demokratikleşme ile yakıştırma varsa Türkiye'de kraliyet yok, Türkiye'de Türk baharının olmasını gerektirecek bir ortam yok. Türkiye'de demokrasi var, hak ve hürriyetlerin kullanılması var. Faiz ve finans çevrelerinin ekonomik olarak, istikrarı bozarak büyüyen bir ülke olmaktan çıkarma niyetleri var. Doğru bir şey yok. Türkiye'nin dört bir yanında hak arayışları var. Demokratik bir ülkede olur hak arayışları.  Gezi parkındaki olaylarda da insanlar haklarını arıyorlar. Yoksa Türkiye'de Türk baharı olabilecek bir ortam yok" dedi.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı