GÜNAYDIN SULTAN CAMİİ İBADETE AÇILDI

GÜNAYDIN SULTAN CAMİİ İBADETE AÇILDI

HAYIR SEVER DESTEĞİ İLE YAPTIRILAN ?GÜNAYDIN SULTAN CAMİİ´ DE İBADETE AÇILDI

Melikgazi Belediyesince uzun yıllardır devam ettirilen ?Kentsel Dönüşüm Çalışmaları´ kapsamında Anbar Mahallesi´nde inşaatı tamamlanan 87 daire ve 6 dükkanın anahtarı hak sahiplerine törenle teslim edilirken; aynı törende hayır sever desteği ile yaptırılan ?Günaydın Sultan Camii´ de ibadete açıldı?  Törende konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu Plansız ve sağlıksız yapılar modern ve yaşanılabilir mekanlar haline getirilerek hak sahiplerine teslim ediliyor? ifadesini kullandı.

Melikgazi Belediyesi´nin ?Kentsel Dönüşüm´ çalışmaları kapsamında Anbar Mahallesi´nde yaptırdığı 87 daire ve 6 dükkan anahtarı tertiplenen törenle hak sahipleri verildi?  Hayır sever desteği ile yaptırılan ?Günaydın Sultan Camii´nin de ibadete açıldığı törene  Vali Şehmus Günaydın, Eski Bakan ve AK Parti Milletvekilleri Taner Yıldız ile  Mustafa Elitaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, , Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, İl Müftüsü Şahin Güven ve semt sakinleri iştirak etti?

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu açılışta gerçekleştirdiği konuşmada Anbar Mahallesi´nin  yenilenip, değişerek  hak ettiği prestijli semtler arasına katıldığını belirterek ? Plansız ve sağlıksız yapılar görüldüğü gibi modern ve yaşanılabilir mekanlar haline getirilerek hak sahiplerine teslim ediliyor. Camimiz sadece mahalleye değil bölgeye hitap edecek. Bugün burada yine hayırlı bir hizmet ve yatırımı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gecekondu sahipleri bu bayram imarlı, sağlıklı, alt yapısı bulunan konforlu evlerinde oturabileceklerdir. 2 yıl önce hayaldi ama şimdi gerçek oldu.? değerlendirmesinde bulundu?

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç´dakonuşmasında Sahabiye Projesi´nin büyük bir hızla devam ettiğini vurgulayarak ?Çok şükür hiçbir kesinti ve engel yok. Kaynaklarımızla, imkanlarımızla, deneyimlerimizle, birikimimiz ve ekibimizle bunlara yapacak kapasitedeyiz? dedi ve ekledi?  ?´Hayırsever annemiz Sultan Günaydın´ın ellerinden öpüyoruz. Bu fedakarılığı yapan Günaydın ailesini kutluyoruz. Bu güzel camiimizi mübarek Cuma gününde hayırlı hizmetlere hayırlı ibadetlere vesile olması duasıyla ve temennisiyle hizmete açıyoruz.Cenabı Allah cemaatini bol etsin. Bu arada çok değerli müftümüze her zaman ki desteğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Tüm bunların yanında dokuz tane blok hepsi bitmiş aşamada ve bunlarında hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum. Biz şehrimizin gelişmesi, güzelleşmesi imarlaşması konusunda ötekileştirmeden ayrıştırmadan doğusunda ve batısında gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bunlardan hatırlanacağı üzere gerek Küçükali mahallemizde gerek Kazım Karabekir mahallemizde gerekse şehrimizin batısındaki Anbar mahallesinde bu çalışmaları başlatmış, Melikgazimizin çalışkan fedakar ve iyi niyetli ekibiyle bu çalışmaları sürdürmüştük. Aynı zamanda Kocasinan, Talas, Hacılar ve diğer bölgelerimizde de gerekli çalışmalar yapılıyor. Değerli Başkanımız Mustafa Çelik´in başlattığı Sahabiyeprojeside büyük bir hızla devam ediyor. Çok şükür hiçbir kesinti ve engel yok. Kaynaklarımızda bilgimiz deneyimimiz de bunları yapmaya yeterlidir kapasitededir. Bu mana da Kayseri´mizde herkese minnet duyuyor ve teşekkür ediyorum. ?´

?´Burada oturacak kardeşlerimiz kentsel dönüşümle beraber 87 tane dairemiz ve dükkanlarımızla beraber inşallah Kayseri´nin gelişen ve modern yüzü olacaktır? diyerek söze başlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve  AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü ´´Burada iyi bir niyet ve yapıcı bir gayretle hamd olsun bu eserler gerçekleştirildi. Emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Melikgazi Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyoruz. Hayırseverimiz değerli Sultan kardeşimize, annesine ve aile büyüklerine hürmetlerimizi bir kez daha sunuyoruz. Allah mizana koysun, Cenabı Hak ahirette karşılarına çıkarsın. İşte bu tür eserler hem kabrimizde hem de ahirette karşımıza çıkacaktır. Allah bizlere de böyle eserler yapmayı nasip eylesin. Burada oturacak kardeşlerimiz kentsel dönüşümle beraber 87 tane dairemiz ve dükkanlarımızla beraber inşallah Kayseri´nin gelişen ve modern yüzü olacaktır. Kayseri her geçen gün bu ekibiyle beraber daha rahat yaşanabilir daha konforlu bir şehir haline gelecektir. Kayseri birbirini takip eden otuz yılda bir çehresini değiştiriyor ve daha da güzelleşiyor. İnşallah belediye başkanlarımızın bu gayretleriyle beraber daha da rahat yaşanabilir bir şehir haline gelmiş olacaktır. Tekrardan Kayseri´li, Anbarlı hemşerilerimize bu eserler hayırlı olmasını diliyorum.?

Ekonomi eski Bakanı  veAK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş?Kentsel Dönüşüm´ ile birlikte Anbar Mahallesi´ni yeni bir çehreye kavuştuğunun altını çizerek  ?´Kayseri´nin zamanında baktığımızda Anbar köyü Kayseri ile bitişik en yakın köylerimizden biriydi. Bugün kentsel dönüşümle beraber eski binaların ortadan kalktığı, yeni binalarla modernleşmenin yeni yüzü haline gelen yeni bir çehreye yeni bir güzelliğe sahip olmuş oluyoruz. Önce Küçükali Mahallemizde ardından Hacılar Belediyemizin yaptığı kentsel dönüşümle daha sonra Anbar Mahallesinde Bakanlar Kurulu Kararıyla alınan Kentsel Dönüşüm kararıylla beraber bu güzellikler geliyor. Dönemin Başbakanından Bakanlar Kurulu üyelerinden emeği geçen tüm milletvekili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Belediye ve siyasette devamlılık var. Belediye Başkanlarımız memlekete ellerinden geldiğince hizmet etmeye çalışıyorlar. Muhakkak ki güzel şeyler yapmaya çalıştılar. Başkanlarımızı tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. ?´ ifadesini kullandı.

Son olarak kürsüye gelen Vali Şehmus Günaydın ?Sadaka-ı Cariye´ nitelikli  yapanların öldükten sonra da amel defterlerinin işlemeye devam etmesine vesile olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti??´Bugün burada iki tane hayırlı işin açılışını yapıyoruz. Birincisi camimiz hizmete giriyor. Tabi az önce hikayesini hayırseverlerimizden dinledik. Allah onlardan razı olsun ve bize de inşallah Cenabı Allah böyle hizmetler yapmayı nasip etsin diyorum. Ailemiz güzel ve örnek bir davranışta bulunmuş. Kardeşlerinin isimlerini camiilerine vermişler. İnşallah sadakayı cariye yani camii yapımı okul, köprü yapımıdır. İnsanlar öldükten sonra amel defterleri kapanmıyor. Sadakayı Cariye yapanların öldükten sonra da amel defterleri kapanmadıkları için inşallah bu camiiyi yapanların amel defterleri açık kalacak Allah da onlara güzel sevaplar yazacaktır. Öte yandan tabii ki Kentsel Dönüşüm kapsamında bugün ailelerimizi yeni bir eve yeni bir yuvaya kavuşturduk. Kentsel Dönüşüm işi zor bir iştir. Hayırlı uğurlu olsun. Bu kadar kısa süre içerisinde bitiren, hizmete sokan herkese huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Herkese hayırlı cumalar diliyorum.?´

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Şahin Güven´in  yaptığı  duanın ardından Kentsel Dönüşümle birlikte yeni evlerine ve dükkanlarına kavuşan hak sahiplerine anahtar teslimleri gerçekleştirilirken, törene katılan protokol mensupları Cuma Namazı´nı ibadete açılan Günaydın Sulatan Camii´nde kıldılar?                                                     



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”