GÜLSOY´DAN BAKİ ERSOY´UN ÇAĞRISINA YANIT,

GÜLSOY´DAN BAKİ ERSOY´UN ÇAĞRISINA YANIT,

?KAYSERİ´NİN MARKA ŞEHİR OLMASI İÇİN EKSİKLERİ GİDERECEĞİZ?

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy´un açıklamalarına ilişkin, ?İş dünyası olarak memleket kaygısını en çok yaşayan iş dünyasının temsilcisiyiz? dedi.

KTO Başkanı Ömer Gülsoy, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy´un oda başkanlarına yaptığı çağrıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ersoy´un memleket kaygısı çeken bir milletvekili olduğunu kaydeden Gülsoy, oda olarak kendilerinin de memleket kaygısı çektiklerini dile getirdi. Kayseri ekonomisi için diğer odalarla birlikte toplantılar düzenlediklerini kaydeden Ömer Gülsoy, bu toplantıları laf olsun diye yapmadıklarını söyleyerek, ?Baki beye teşekkür ederiz. Vekilim de Kayseri kaygısı çeken memleket kaygısı çeken bir vekilimizdir. Bizler de iş dünyası olarak memleket kaygısını en çok yaşayan ve içimizde hisseden iş dünyasının temsilcisiyiz. Biz bu tür toplantılarımızı diğer sivil toplum kuruluşlarıyla tabi ki yapıyoruz. Basına bir kısmı yansıyor bir kısmı ise yansımıyor. Biz seçimden sonra geldiğimizde toplantılarımızı, sivil toplum kuruluşları ile toplantılarımızı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı diğer odalarımız ile birlikte yaptığımız toplantıları biz laf olsun diye yapmadık. Şehrimizin sorunları nedir? Neye ihtiyacı var? Neye ihtiyacı yok? Bunların her birinin analizini yaptık? ifadelerini kullandı.

Yapılan toplantılarda çıkan sonuçları karara bağladıklarını dile getiren KTO Başkanı Gülsoy, Kayseri´nin sorunlarının da takipçisi olacaklarını belirtti. ?Kayseri´nin hayat standartını yükseltmek istiyoruz´ diyen Gülsoy, ?Biz yine bir araya geldiğimizde bu sorunların takipçisi olacağız. Biz ikili ilişkilerde daha farklı bir yol izleyerek şehrimizin önünü açmaktır. Bizim burada oturmamızın yegane sebebi bizim şehrimizin hayat standartlarını nasıl yükseltebiliriz. Şehrimizin ekonomisine katkıda bulunmaktır. Üyelerimize nasıl rehberlik edebiliriz? Bizim kaygımız budur. Bizde bu konuda canla başla gayret edip çalışıyoruz. Önümüzde ki günlerde programa dahil edeceğimiz bizim Kayseri´nin paydaşları olan üst düzey yöneticileri de buluşturacağımız bir platform kurmak istiyoruz. Onun için de çabalarımız ve girişimlerimiz devam ediyor. Gerekirse Ankara´da ki üst düzey bürokratlarımızın da bulunabileceği bir toplantı yapıp Sanayi Odasıyla, Ticaret Borsasıyla, Organize Sanayi Bölgesiyle beraber şehrimizin sorunlarına dile getirerek onların da takipçisi olacağımızı göstermek için göstermek için bütün bürokratlarımızdan, milletvekillerimizden, bakanlarımızla beraber hareket edip inşallah şehrin sorunlarını hep birlikte çözeceğiz? diye konuştu.

KAYSERİ´NİN MARKA ŞEHİR OLMASI İÇİN EKSİKLERİ GİDERECEĞİZ

Kayseri´nin marka şehir olması için 4 eksiklik bulunduğunu ve bu eksikleri de gidermek için gayret edeceklerinin altını çizen Ömer Gülsoy, Kayserili iş adamlarının TOBB´un nefes kredisini kullandıklarını hatırlattı.

Gülsoy, konuşmasını şöyle tamamladı:

?Biliyorsunuz en büyük eksikliklerimiz bir marka şehri diyoruz. Marka şehri olması için de 4 ana eksiğimiz var. bunların takipçisi olacağız. Bunları soruyoruz ve her platformda dile getiriyoruz. İkili görüşmelerimizde de dile getiriyoruz. Bunların yapılması için gayret gösteriyoruz. Sivil toplum kuruluşları da aynı düşünce ile çalışıyorlar. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nin çıkardığı Rıfat Bey´in önerisiyle bir Nefes Kredisi çıkmıştı. Odalar kendi bütçelerinden ayırdıkları bir limit açarak bankalardan kullandırdılar. O bankalara sorsunlar biz o bankalardan kredi kullanmadık ama üyelerim kullandı. Her üyemin kullanma imkanı yok. Bütçe olmadığı için. 200 bin lira olan maksimum limiti 100 bin liraya çekerek 50 kişi kullanacaksa 100 kişinin kullanmasını sağlayalım diye 50 ile 100 bin arasında bir limit tuttuk. Normalde kanunda çıkan maksimum 200 bin lira idi. Biz 100 bin liraya çekerek ne kadar fazla üye kullanabilir diye gayret ettik. Şuanda çıkan Nefes Kredisi ile birlikte bugünden itibaren çıktı ama limitlerimizin ne olduğu belli değil. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin açacağı bir limit var. İsteyen üyelerimiz 7 banka üzerinden kullanabilecekler.?


Haber Kaynak : İHA

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"