GÜLAL ERCİYES ANADOLU HOLDİNG 2020 İLK ÇEYREK PERFORMANSINI DEĞERLENDİRDİ

GÜLAL ERCİYES ANADOLU HOLDİNG 2020 İLK ÇEYREK PERFORMANSINI DEĞERLENDİRDİ

TMSF BAŞKANI MUHİTTİN GÜLAL: “YIL SONUNDA 2019 CİRO RAKAMLARINI YAKALAYACAĞIZ”

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Muhittin Gülal Erciyes Anadolu Holding hizmet binasında gerçekleştirilen basın toplantısında Holding’in 2020 ilk çeyrek performansını değerlendirip, Covid 19 ile mücadele sürecinin çalışmalara olan etkini analiz ederek “2020 yılında 16 yeni mağaza açıp mağaza sayımızı 1505’e çıkartırken, çalışan sayımızı 142 artırarak 12 bin 292’ye yükselttik. Ve mevcut rakamlar doğrultusunda şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki başta pandemi süreci olmak üzere her türlü olumsuzluğa rağmen yıl sonunda en azında 2019 yıl sonu cirosunu yakalarız” ifadesini kullandı.

Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Yavuz Donat ve Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu ile Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya’nın da iştirak ettiği Basın toplantısında ilimiz medya mensuplarının karşına çıkan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Muhittin Gülal Erciyes Anadolu Holding hizmet binasında gerçekleştirilen basın toplantısında Holding’in 2020 ilk altı aylık performansını değerlendirip, mevcut veriler ışığında 2020 yılı sonunda oluşacak muhtemel tabloyu analiz etti.

Sözlerinin başında TMSF bünyesinde 797 şirketin bulunduğunu, bu şirketlerde toplam 40 bin 686 çalışan olduğunu belirterek başlayan Gülal bu şirketlere ‘Millet Emaneti’ olarak baktıklarını vurgulayıp, 2019 yılında %43 büyüme kaydettiklerini kaydetti.

TMSF Başkanı Gülal sözlerinin devamında kurumlarına bağlı olarak faaliyet gösteren Erciyes Anadolu Holding’in ilk çeyrek rakamları ve Pandemi sürecinde yürütülen çalımlar hakkında da bilgi vererek ““2020 yılında 16 yeni mağaza açıp mağaza sayımızı 1505’e çıkartırken, çalışan sayımızı 142 artırarak 12 bin 292’ye yükselttik. Temel politikamız Türkiye ekonomisine güç vermeye devam edeceğiz şeklinde. Ve mevcut rakamlar doğrultusunda şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki başta pandemi süreci olmak üzere her türlü olumsuzluğa rağmen yıl sonun da en azında 2019 yıl sonu cirosunu yakalarız” ifadesini kullandı.

Toplantının sonunda medya mensuplarının sorularında cevaplayan Gülal holdingin yönetim merkezinin İstanbul’a taşınacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayıp, ‘Antibakteriyel Maske’ yi ilk kez Anadolu Holding’in ürettiğini vurguladı.

Gülal Holding’in eski sahipleri ile ilgili soru üzerinde de “Hukuki süreçleri devam ediyor. Şimdi de bulunduğumuz Erciyes Anadolu Holding ile ilgili olarak ‘Müsadere’ kararı verildi. İstinaf Mahkemesi bu kararı onadı ve dosya Yargıtay aşamasında. İnşallah yıl sonu bitmeden kararının onanmasını bekliyoruz. Diğer büyük gruplarda da Yargıtay aşamasında olanlar var İstinaf aşamasında olanlar var ama bu süreç içersinde henüz kararı kesinleşmiş bir grubu söz konusu değil. Tüm elimizdeki yapı ile ilgili olarak hukuki süreçleri devam ediyor. ” Şeklinde konuştu.

Toplantıda TMSF Başkan Yardımcısı İsmail Güler ve Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki ERTEKİN’de toplantıda hazır bulundu.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi