?GÜÇLÜ KADINLAR PROJESİ´

?GÜÇLÜ KADINLAR PROJESİ´

AVRUPA STANDARDINDA KADIN SAĞLIĞI EĞİTİMİ VERİLECEK?

İl Sağlık Müdürlüğü, Aile Hekimleri Derneği ve Aile Sağlığı Elemanları Derneği ortaklığında hayata geçirilen  ?Güçlü Kadınlar Projesi´ kamuoyuna tanıtıldı? Proje ile ilimizde Avrupa standardında kadın sağlığı eğitimi verilmesi hedeflenirken; tanıtım toplantısında konuşan İl Sağlık Müdürü Benli, ?Kadınlar toplumun dezavantajlı kesimi gibi algılanabiliyor. Kayseri´de 677 bin 711 kadın nüfusu var. Bu nüfusun 354 bin 190´ı doğurganlık çağında. Doğurganlık çağında olan kadınların farklı sağlık problemleri olabiliyor? değerlendirmesinde bulundu?

Geriatri Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, önceki dönem İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç, Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Ümit Işıldak, Aile Sağlığı Elemanları Derneği Başkanı Hatime Yakut ve çok sayıda sağlık çalışanı iştirak etti..

Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Sağlık Müdürü Benli, Türkiye´nin Avrupa Birliği projelerinden yeteri kadar faydalanmadığını düşünerek, Müdürlük bünyesinde bir ar-ge ve proje ofisi oluşturduklarını, bu kapsamda, ?Güçlü Kadınlar Projesi´nin ortaya çıktığını belirterek ?Kadınlar toplumun dezavantajlı kesimi gibi algılanabiliyor. Kayseri´de 677 bin 711 kadın nüfusu var. Bu nüfusun 354 bin 190´ı doğurganlık çağında. Doğurganlık çağında olan kadınların farklı sağlık problemleri olabiliyor. Bunun için, anne sütü, üreme sağlığı, gebe eğitimi, kanser, erken teşhis ve muayeneleri gibi kadın sağlığına yönelik konuları Sağlıklı Yaşam Merkezlerimizde takip ediyoruz. Ancak kişilerin kendi kendilerini muayene gibi durumları algılamaları ve bunun üzerine gitmeleri için belirli eğitimlerin verilmesi gerekiyor. Bu farkındalığın oluşabilmesi için de bizim eğiticilerimizin Avrupa Birliğinin bazı ülkelerine giderek, orada yapılanları Kayseri´de uygulayabilmek namına oluşturulmuş bir proje ?Güçlü Kadınlar Projesi´. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? ifadesini kullandı?

Birinci basamak sağlık hizmetleri düzeyinde kadın sağlığına yönelik çalışmalara, araştırma ve eğitim programlarına önem verdiklerini dile getiren Aile Sağlığı Elemanları Derneği Başkanı Hatime Yakut ise, ?Bu projeyle yurt dışında birinci basamakta sağlık hizmetleri, sağlık eğitimi uygulamaları, kanser, erken teşhis taramaları sürecine yönelik çalışmaları yerinde görmek için proje koordinatörü tarafından belirlenen eğitim kurslarına katılacağız. Sağlık sistemi bir ekip işidir. Bu ekip işinde var olmak ve değer görmek dernek olarak bizleri oldukça mutlu etti. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz? değerlendirmesinde  bulundu?



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı