GÖNÜLLÜ KÜLTÜR KURULUŞLARI İSRAİL’İ LANETLEDİ

GÖNÜLLÜ KÜLTÜR KURULUŞLARI İSRAİL’İ LANETLEDİ

"Kudüs kan ağlıyor, Mescid-i Aksa hüzünlü"

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları temsilcileri İsrail’in Ramazan ayı içerisinde Filistin halkına ve Mescid-i Aksaya yönelik saldırılarını kınamak üzere bir araya gelerek terör devleti İsrail’i lanetleyen basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Cumhuriyet meydanında gerçekleştirilen basın açıklamasına Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri Başkanı Ahmet Taş, Cihannüma Derneği Kayseri İl Başkanı Fevzi Konaç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar iştirak etti.

Filistin’in İsrail devletinden sonra acıların yurdu haline geldiğini vurgulayan Gönüllü Kültür Teşekkülleri Başkanı Ahmet Taş, “İsrail İngilizlerin 1. Dünya Savaşı sonunda Filistin ve Kudüs’ü işgal etmesinden beri, Filistin’de insan katliamına, insanları sürmeye ve kutsal mekanlara hakaret etmeye devam ediyor. İslam tarihi boyunca Hz. Ömer döneminde Müslümanların yurdu haline gelen, o günden bu güne Müslümanların egemenliğinde bulunan ve her dönemde esenlik yurdu olan Kudüs, bir haçlı sürülerinin işgali döneminde bir de İsrail devletinin kurulmasından sonra gün yüzü görmemiş, artık esenlik değil katliamların, gözyaşlarının ve acıların yurdu haline gelmiştir. Kudüs bizim ilk kıblemizdir. 3 Semavi dinin merkezidir. 3 dinin mensupları orada tarih boyunca Müslümanların hakim olduğu dönemlerde kardeşlik ve barış içinde yaşamışlardır. Ne yazık ki İsrail, her zaman olduğu gibi bu yıl da Ramazan’ın ilk cumasında Cuma Namazı kılan Müslümanlara saldırıda bulundu. Teravihten sonra saldırıda bulundu. Sis bombalarıyla, plastik mermilerle ve tutuklamalarla eziyetlerine devam etti. En son Kadir Gecesi ve dün eziyetlerine devam etti, dün akşam Gazze’ye yapılan saldırıda 27 tane Filistinli Müslüman hayatını kaybetti. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

Cihannüma Derneği Kayseri İl Başkanı Fevzi Konaç ise, “Mübarek Ramazan ayı içerisinde günlerdir soframızdan kan ve gözyaşı var. Kudüs kan ağlıyor, Mescid-i Aksa hüzünlü. Her Ramazan oldu gibi zalim İsrail zalimliğini yine aynı şekilde uygulamaya devam ediyor. Oruçlarımız oruç olmaktan çıktı, sahurlarımızda sofralarımızda hüzün var. Annelerin burnu kanıyor, mahalleler işgal altında. Yeryüzündeki Müslümanlar sessiz ama bir avuç Kayserili kardeşler burada bu hüzne ortak olmaya geldiler. Yeryüzünde zulüm devam ederken burada sessizlik var ama buradaki bir avuç Müslüman bunu asla kabul etmeyeceklerini haykırmak için buradalar” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı