GÖNÜLLÜ KÜLTÜR KURULUŞLARI BAŞKANI TAŞ:

GÖNÜLLÜ KÜLTÜR KURULUŞLARI BAŞKANI TAŞ:

“DEVLET HARAM OLAN PİYANGO SATIŞINDAN ELİNİ ÇEKMELİ”

Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Başkanı Ahmet Taş gerçekleştirdiği basın açıklaması ile ‘Milli Piyango’ çekilişlerine tepki gösterip, kolay yoldan kazanılan haram paranın huzur getirmediğinin altını çizerek  ‘’Devlet haram olan piyango satışlarından elini çekmelidir’’ ifadesini kullandı.

Gönüllü Kültür Kuruluşları Başkanı Ahmet Taş, Gazeteciler Cemiyeti hizmet binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında yaklaşan  yılbaşı vesilesi  ile  ivme kazanan ‘Milli Piyango Bileti’ satışlarını eleştirip, haram olan bilet satılarının devlet eli ile gerçekleştiriliyor olmasına tepki göstererek “’Devlet haram olan piyango satışlarından elini çekmelidir’’ ifadesini  kullandı.

Başkan Taş açıklamasında devletimizin  toplumu kumara götüren Milli Piyango ve benzeri şans oyunlarının kaldırmasını ve kumar oynatan devlet imajından uzaklaşması gerektiğini vurgulayarak  şunları kaydetti.  ‘’2019 yılının son günlerine yaklaşmış bulunuyoruz. 1 hafta sonra 2019 bitecek ve 2020 yılına girmiş olacağız. Ne yazık ki başta büyükşehirler olmaz üzere tüm ülkemizde kamuoyunun önemli bir kısmı, basın yayın organlarına verilen reklamlar sonucu Milli Piyango gibi temeli dinimizce haram, milli kültürümüzde ve hayatımızda da asla yeri olmayan piyango çekilişi sonucu çıkacağına inandığı haram paraya umut bağlamış bulunuyor. Elinin emeği, altının teri ile kazanılan helal kazanca kanaat etmeyen önemli bir toplum kesimi Milli Piyango bilet satış gişeleri önünde uzun kuyruklar oluşturarak haram yoldan zengin olmanın yollarını denemeye koşmaktadır. Yapılan istatistikler, Milli Piyangodan bilet alıp kazanan hiçbir insanımızın haram kazanç olan bu paranın faydasını görmemiştir. Adı dışında hiçbir yönü milli olmayan, milletimize hayırsızlık ve bereketsizlik getiren Milli Piyango ve şans oyunlarının asla huzur ve bereket kaynağı olmadığı yaşanan tecrübe ile tescillenmiş bulunmaktadır. Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak devletimizin, toplumu kumara götüren Milli Piyango, Spor Toto, Spor Loto ve benzeri tüm şans oyunlarını kaldırmasını, havadan para kazanmaya, gelecek haramdan gelecek paraya bağlamayı sağlayan tüm oyunlardan elini çekmesini istiyor, kumar oynatan devlet imajından uzaklaşmasını bekliyoruz.”.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor