GÖNÜLLÜ KÜLTÜR KURULUŞLARI’DAN ‘AKİL İNSANLARA’ YAPILAN SALDIRIYA KINAMA

GÖNÜLLÜ KÜLTÜR KURULUŞLARI’DAN ‘AKİL İNSANLARA’ YAPILAN SALDIRIYA KINAMA

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Sözcüsü Ahmet Taş, bir basın toplantısı düzenleyerek önceki gün Akil İnsanler’a yönelik olarak gerçekleştirilen provaksyon eylemine tepki gösterdi… Taş davetli olmadıkları halde Akil İnsanlarla sivil to

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Sözcüsü Ahmet Taş, Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyeti'nin 17 Nisan Çarşamba günü Kayseri'ye gelerek Melikşah Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, 3 şehit ailesi, Şehit Aileleri Derneği ve Hacı Bektaşi Veli Derneği gibi yerleri ziyaret ettiklerini ve bazı programlara katıldıklarını hatırlattı. Aynı gün akşam Hilton Otel'de sivil toplum kuruluş temsilleri ile bir araya gelindiğini belirten Taş, şu açıklamayı yaptı: "İç Anadolu Bölgesi Heyeti Başkanı Ahmet Taşgetiren'in sivil toplumun çözümle ilgili görüş, itiraz ve tekliflerini almak ve bunu rapor halinde hükümete ulaştırmak istediklerini bildiren konuşmasıyla program başladı. Taşgetiren, temsilcilerin isteklerini ve itirazlarını dinleyeceklerini, medeni bir toplantının yapılmasını umduğunu söyledi. Programa davetli olan katılımcılar söz alıp konuşmaya başlamalarından bir müddet sonra davetli olmadıkları halde toplantıya izinsiz ve zor kullanarak katılan grup herkese hakaret etti. Bu grup tehditlerde savurarak programın yapılmasını engellemeye çalıştı. Tüm basının ve kamera kayıtlarının tespit ettiği bu grup, yarım saatten fazla süren tehdidin ardından hakaretler savurarak salonu terk etti."
Aklıselim davranan sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin salonu terk etmediğini anlatan Ahmet Taş, "Bunun üzerine akil insanlar son verdikleri programa yeniden başladı. 150 kadar sivil toplum temsilcisi orada tek tek konuşmalarını yaptı. Her fikir ve siyasi gruptan temsilcilerin, medeni ölçüler içinde söz alarak çözüm süreciyle ilgili fikir, kaygı ve tekliflerini dile getirdi. Yaşananların Kayseri toplumunu asla yansıtmadığını, olanlar için üzüldüklerini beyan ederek akil insanlardan özür dilediler." dedi.
Ahmet Taş, Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları bünyesinde 70 sivil toplum kuruluşunun olduğunu aktararak, yapılan saldırıyı kabul etmediklerini ve kınadıklarını duyurdu. Taş, yaşanmasını istemedikleri bu olaylar için katılımcı dostlardan ve akil insanlardan helallik beklediklerini sözlerine ekledi.

 



Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi