GÖNÜLLÜ KURULUŞLARDAN ORTAK SES:

GÖNÜLLÜ KURULUŞLARDAN ORTAK SES:

?GÜNEYDOĞU´DA GÖÇÜN ÖNÜNE GEÇİLMELİ?


İlimizde faaliyet gösteren 90´a yakın Sivil Toplum Kuruluşu´nun güç birliği yaparak oluşturduğu Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları temsilcileri bir tasın toplantısı tertipleyerek Diyarbakır´daki yaşanan olaylara dikkat çektiler? Gönüllü Kuruluş temsilcilerine sözcülük yapan Mazlum-Der Şube Başkanı Ahmet Taş yaptığı değerlendirmede PKK´nın bölgede terörö ve zorbalıktan dolayı sivil halkın yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekerek?Bir an evvel bölgede kamu düzeni sağlanmalı ve göçün önüne geçilmeli? ifadesini kullandı. Taş ayrıca yaklaşan yılbaşında müslümanlara uyarılarda bulunarak dinimize aykırı tutum ve davranışlardan kaçınmaları tavsiyesinde bulundu?
İlimizde faaliyet gösteren 90´a yakın Sivil Toplum Kuruluşu´nun güç birliği yaparak oluşturduğu Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları temsilcileri bir tasın toplantısı Diyarbakır´da 20 Temmuz´dan bu güne kadar terör örgütü PKK ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasında geçen çatışmaların bölge halkı üzerinde yarattığı olumsuzluklara dikkat çektiler. Diyarbakır´da yaşanan olaylardan dolayı sokağa çıkma yasağı uygulamasında sivil halkın yaşadığı bölgeleri terk etmek zorunda kalmalarını gündeme alan ve Diyanet ? Sen Kayseri Şubesinde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan ? Gönüllü Kuruluşları Sözcüsü ve Mazlum-Der Şube Başkanı Ahmet Taş yaptığı değerlendirmede ?20 Temmuz´dan bugüne güvenlik güçleriyle çatışıp askeri, polisi şehit eden, sivil vatandaşları öldüren camileri, okulları, hastaneleri yakan sokaklara hendekler kazarak güvenlik güçlerinin, ambulansların, itfaiye araçlarının görev yapmalarını engelleyen savunmasız masum halkı canlı kalkan yaparak ölüme sürükleyen PKK teröründen kurtulmak isteyen masum bölge halkı binlerce yıldır yaşadığı ata yurdu toprakları terk ederek güvenlik içinde yaşayabileceğine inandığı başka bölgelere doğru akın akın göç etmeye başladı. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre 20 Temmuzdan bugüne Silvan, Sur, Cizre, Nusaybin ve diğer il ve ilçelerdeki çatışmalardan kurtulmak için göç eden bölge insanı sayısı 200 bini geçmiş bulunuyor. Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak camileri, okulları, hastaneleri yakan insanları bulundukları yerlerden göç etmek zorunda bırakan camileri, mescitleri ibadetsiz, ezansız okulları eğitimsiz, hastaneleri hizmet veremez hale getiren PKK saldırılarını şiddetle kınıyor, bölgede kamu düzeninin yeniden sağlanması halkın huzur ve güven içinde yaşayacağı hayat ortamının bir an önce sağlanarak hayatın normalleştirilmesi için hükümeti ve ilgili kurumları daha etkin tedbirler almaya davet ediyor, çatışmalarda hayatını kaybeden şehitlere Allah´tan rahmet diliyor, masum bölge halkının yanında olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz.? Diye konuştu?
Ahmet Taş ayrıca, yaklaşan yılbaşı eğlencelerinin müslümanlar için tehlikeli durumuna da dikkat çekti. Taş, ?Yılbaşı eğlence ve israf değil, muhasebe günüdür. Türk ve İslam kültüründe yılbaşı asla kumar, içki, dini ve milli kültürün dışında programların yapıldığı gayri Müslimlerin dini hayatımıza ve kültür hayatımıza uymayan uygulamalarını körü körüne taklit etme günü değildir. Aksine insanımızın, esnafımızın, tüccarımızın geçen 1 yıl içinde Allah´ın bizlere verdiği nimetlerin hesabını ve muhasebesini yapıp gelecek yılla ilgili yapacağımız, hayatımızı şekillendirecek plan ve programların hesabını yapma yaratana vereceğimiz hesabın kaygısına düşme günüdür. Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak bu vesile ile yaklaşan yılbaşı arifesinde ve yılbaşı gününde insanımızın, esnafımızın, tüccarımızın gayri İslami ve gayri milli çılgın kampanya, eğlence ve davranışlardan uzak durmasını bekliyor, gelecek 2016 yılının şehrimize, ülkemize ve insanlığa hayırlar getirmesini bekliyoruz.? İfadesini kullandı?
HABER: M. EMRE KİPMAN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor