GÖNÜLLÜ KÜLTÜR KURULUŞLARI PLATFORMU

GÖNÜLLÜ KÜLTÜR KURULUŞLARI PLATFORMU

16. UFUK TURU ÇALIŞTAYI TAMAMLANDI

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformunun 81 ilden katılımcılarla birlikte Yapmış Olduğu 16. Ufuk turu Çalıştayı ve Sosyal Sorumluluk ve İş Ahlakı" konulu proğramın Sonuç bildirgesinin okunarak çalıştay tamamlandı.

 Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından, İçişleri Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesinin katkılarıyla ve Kayseri Gönüllü Kültürel Kuruluşlar Platformu´nun destekleriyle organize edilen 16. Ufuk Turu Programı bu yıl, 24 ? 28 Nisan 2019 tarihleri arasında, Kayseri´de gerçekleştirilmiştir. Çalıştayın sonuç bildirgesini okuyan Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Adına Muhsin Görgülügil 16 yıl önce başladığımız ve son derece mütevazı şartlarda gerçekleştirdiğimiz ilk programdan beri, kesintisiz biçimde icra edilen toplantılarımıza destek veren yüzlerce konuşmacı, binlerce sivil toplum gönüllüsünün katkılarıyla bugünlere gelen Ufuk Turumuz bireye, topluma, devlete ve insanlığa ufuk açma misyonunu başarıyla sürdürmektedir diyerek şöyle devam etti.

Ülkemiz ve insanlığın meselelerine dair kaygısı olan bir kitle olarak öne çıkıp, sorumluluk üstlenmek suretiyle ve Ufuk Turu platformu aracılığıyla sivil bakış açımızı ortaya koymaktayız. Toplantılarımız, her geçen gün artan sivil teveccüh ve katılımcıların pozitif katkı - destekleri ile zenginleşen içerik sayesinde bölgemiz, ülkemiz ve insanlığın temel meselelerine çözüm sunabilecek tartışmalara ve analizlere ev sahipliği yapmaktadır.

Bu yılki Toplantılarımız, Platform üyesi 180 sivil toplum kuruluşunun ev sahipliğinde, Türkiye´nin yedi bölgesinin 56 şehrinden 175 ve Konya´dan 250 olmak üzere toplam 425 sivil toplum temsilcisinin katılımı ile başarıyla icra edilmiştir.

Ana temamız olan ?Sosyal Sorumluluk ve İş Ahlakı´ konusu, alanında tebarüz etmiş akademisyen ve sivil toplum gönüllüleri tarafından sunulan tebliğler çerçevesinde, çeşitli yönleriyle ve derinlemesine tartışıldı. ?Sosyal Sorumluluğun Temelleri", "Aile ve Eğitimde Sosyal Sorumluluk", ?Sosyal Sorumluluk ve İş Hayatı? ile "Yönetim ve Sorumluluk" başlıkları altında dört oturum şeklinde gerçekleştirilen toplantılarda toplam 16 adet tebliğ sunuldu.

Ayrıca, katılımcıların iştiraki ile gerçekleştirilen ?Sivil Toplum Çalıştayında´ ülkemizin genel manadaki problemleri ile sivil toplumun meseleleri masaya yatırılmış, bu problemlerin nasıl aşılacağına ilişkin görüşler, somut çözüm önerileri ile birlikte detaylı biçimde ortaya konulmuştur. Bu önerilerin sadece politika belirleyicilere değil, tüm topluma ışık tutacağına, Anadolu irfan ve izanının güncel meselelerimizin izalesinde dikkate alınacağına inanıyor, taleplerimizin takipçisi olacağımızı da ilan ediyoruz.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da