GÖNLÜMÜZDEKİ ADAY O DEĞİL AMA EHVEN-İ ŞER

GÖNLÜMÜZDEKİ ADAY O DEĞİL AMA  EHVEN-İ ŞER

Hacı Bektaş-i Veli Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sadık Genç muhalefetin Cumhurbaşkanı adayını değerlendirerek “ Ekmeleddin İhsanoğlu gönlümüzdeki aday değil ancak diğer adayları göz önünde bulundurnca alevi toplumunun oy ve

Hacı Bektaş-İ Kültürünü  araştırma ve yaşatma derneğinin yeni başkanı görevi devraldı… Kısa süre önce  yapılan genel kurul sonucu derneğin yönetim kurulu başkanlığına seçilen  Sadık Genç  bir önceki başkan Feyzullah Genç’ten  yönetimi devraldı…

Makamında ilk röportajını haber ekibimize yapan Genç  Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Alevi toplumunun  ‘Çatı Aday’ konusunda ne  düşünüyor?  Ekmeleddin İhsanoğlu’nu  destekliyor mu? sorusuna  "‘ Gönül neler neler ister ‘ ancak  ne yazıkki her zaman istediğiniz olmuyor" diyerek başladı.   

Genç, herkese sorduğunuzda kafasında bir aday profili olduğuna dikkat  çekip,” Alevilerde isterki  atıyorum CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olsun. Bir alevi vatandaş Cumhurbaşkanı olsun. Veya demokrat, birlikten, barıştan ,sosyal politikalardan yana ve daha sosyal daha demokrat bir adayın olmasını arzu eder. Ama MHP’lilerde kendilerine yakın bir adayın aday olmasını tercih eder. Siyasi ‘Kürt’ partisi ise belki Selahattin Demirtaş değil de Abdullah Öcalan’ı tercih eder. Herkesin gönlünde bir aslan yatar. Ülkemin bir realitesi var. İki ana muhalefet partisi genel başkanları bence radikal bir karar aldılar. Ben bunu şöyle açıklıyorum. Sn. Başbakanın bir lafı var "Siyaset netice alma sanatıdır" diye. Bence burada muhalefet partileri netice alma adına böyle bir aday konusunda uzlaştılar” ifadesini kullandı.

 

"Ekmeleddin İhsanoğlu gönlümüzdeki aday değil" diyerek söze başlayan Genç  ‘Çatı Adayın’ Alevilerin Gönlündeki aday olmadığını özellikle üstünü bastırarak  “Bazı Alevi Konfederasyonları bizim de birleşeni olduğumuz. Çıktı genel başkanları direk birinci gün ‘Biz Karşıyız’ dedi. Bur da bence doğru karar almadılar. Böyle bir şeyde biz onları konfederasyon yönetimine seçtik ama; onlarında 200 kişi birleşeni var. Şöyle yapsalardı yani Anadolu Derneklerini toplayıp bir kurultay yapsalardı. Kurultayın sonunda böyle bir karar alsalardı. Biz buna daha fazla saygı duyardık.  Tabiri caizse hemen atlamasalardı çok daha iyi olurdu. Cumhurbaşkanlığı aday başvurusu bittikten sonra ben Kayseri’de kurultay toplucam. O kurultay da tartışacağız. O tartışma sonrası ‘oy çokluğuyla’ o kararın arkasında olacağız. Biz de biat kültürü yok. Böyle nihai bir kararda yani ülkenin geleceği  ‘cumhuriyetin’ geleceğini ilgilendiren bir kararı. Bireysel bir karar vermem aykırı bir hareket olur” diye konuştu.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”