GÖMEÇ FASÜLYESİ

GÖMEÇ FASÜLYESİ

MARKA OLMA YOLUNDA?

   Gömeç´in meşhur fasülyesini markalaştırarak yurt genelinde ve dünyaya tanıtmak için çaba sarf eden Kocasinan Belediyesi Gömeç Meydanı´nda tertiplenen tanıtım etkinliği ile bu eşsiz lezzeti kamuoyunun beğenisine sundu? Gömeç Fasulyesinin kazanlar dolusu pişirilerek konuklara ikram edildiği etkinlikte konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, ?Kayseri´nin kıymetli ve orijinal ürünleri, uluslar arası kamuoyunda aranır niteliktedir? değerlendirmesinde bulundu?
Kocasinan Belediyesince geleneksel hale getirilerek her yıl tekrarlanan ?Gömeç Fasülyesi Tanıtım ve Tadım Töreni´nin bir yenisi daha gerçekleştirldi? Gömeç Meydanı´nda gerçekleştirilen tanıtım törenine Ak Parti MKYK Üyesi Yaşar Karayel, Ak Parti Milletvekilleri İsmail Tamer, Ak Parti eski milletvekili Kemal Tekden, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ev sahibi Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İncesu Belediye Başkanı Zekerya Karayol, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, Kocasinan Belediyesi eski Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bekir Yıldız, Talas Belediyesi eski Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Şehitler Derneği Şube Başkanı Ali Yavuz, Türkiye Gazeteciler Federesyonu Genel Başkan Yardımcısı Veli ALTINKAYA katıldı.
Gömeç Cami´nde kılınan Cuma Namazının ardından, meydanda kurulan sofralara geçen davetliler kazanlarca pişirilen eşsiz lezzet Gömeç Fasülyesi´nden yediler?.
Törende konuşan Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdülkadir Güneş, ?Başkanlarımızın burada fasülye tanımıtı yapması üreticilerimize verdiği değerdir. Bu değeri gösterdiği için teşekkür ederim? ifadesini kullandı?
Ev Sahibi Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ?da ?Kayseri´nin kıymetli ve orijinal ürünleri, uluslar arası kamuoyunda aranır niteliktedir? diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü; ?Kayseri´nin kıymetli ve orijinal ürünlerini tanıtma neticesinde ürünlerimiz ulusal ve uluslar arası kamuoyunda bilinir, tanınır ve aranır nitelikte ürünler olabilceğine inanıyoruz. Bu tanıtımlar neticesinde arz talep dengesinin talepleri artırılmasıyla yöre insanımızın daha çok üretir olması hem şehir hem de ülke ekonomisi açısından kayda değer gelişme olacağına inanmaktayız. Tarımsal üretimin bu şekilde desteklenmesi ve özendirilmesi şüphesiz ki dünya gıda açığının azalması yönünde üretilecek olan global politikalar için özendirici birer adım olarak da değerlendirilebirlier. Dünya´nın organik tarım ve organik ürünler ile ilgili bilinçlendirme gayreti içerisinde bizim çiftçimizin geleneksel yöntemler ile yapmış olduğu organik tarım endüstriyel imkanlar ile bütünleşmesi ciddi manada dünya tarımsal ekonomi pastasından ülkemizin pay almasına olanak sağlayacaktır. ?İnsanı yaşat ki devlet yaşasın´ bakış açısı ile hizmet çıtasını daha yukarılara taşımak arzusundayız. Bu anlayışı merkezi insan olan insan odaklı çalışan, hemşerilerimizin hayatını kolaylaştıran projeler ile yolumuza devam edecek, aldığımız bu bayrağı daha ileri götürmek için var gücümüzle çalışacağız. Bizim belediyecilik anlayışımız, düşünsel, estetik, sosyal, ekonomik ve sportif alanlarda halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve onların bu alanlarda gelişmelerine katkı sağlamaktır.?
Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise yapmış olduğu konuşmasında, milli yemeğimiz olan fasülyenin faydalarını saymakla bitiremedi. ?Değerli Başkanımız Bekir Yıldız Bey´in burada başlattığı bu güzel festivali tekrar birlikte kutluyoruz. Fasülye yıllardan beri Türk toplumunun milli yemekleri arasında, talebe olduğumuz zamanlara bakıyoruz; fasülye olduğu zaman karnımız doyardı. Fasülyenin faydalarına baktığımız zaman ayrı güzellikler içeriyor. Sağlığın önemli maddelerinden, gıdalarından bir tanesi. Hem kuru fasülye hem de taze fasülye olarak tüketiliyor. Taze fasülyenin faydaları saymakla bitmiyor, bağırsak sisteminde, sindirim sisteminde başlıyor, kalp, böbrek, beyin ve diğer organlarında özellikle temel taşları konumunda. İçermiş olduğu B1, B6 ve C vitamini ile vücudun yapıtaşları arasında. Element olarak, demir, magnezyum, kalsiyum ve potasyum gibi elementleri içermesi ile vücuda zarar veren maddeleri ortadan kaldırmak için bir yapı taşı haline gelmiş durumda. Bir bakıyorsunuz kötü kolestrolü engellemiş oluyor, diğer taraftan stresli halinde sinirlenmeyi önleyici etkisi var. Yine çağın bela kanser hastalığının önlenmesinde anti oksidan özelliği ile dikkat çekiyor. O zaman milli yemeğimiz fasülye, sağlıkla ilgili çok derde deva olmuş durumda. Şeker hastalığının önlenmesinde, pankreas sisteminin önlenmesinde apayrı yeri var. Ö yüzden fasülyenin hem taze, hem de kuru halde tüketilmesinde sağlık için önemli etkisi var. Bu güzellikleri bundan sonraki dönemler içerisinde de devam ettireceğiz.?
Vekil Tamer konuşmasının sonunda Gömeç sakinlerine bir söz vererek en kısa sürede sulama suyu problemini halledeceklerini vurguladı? ?Gömeç mahallesinin sulama sorununa, Yaşar Karayel ile beraber çözüm bulmak için çok ilgilendik ama çözemedik. Ama söz veriyorum, önümüzdeki dönemde buranın sulama sistemini kapalı hale getireceğiz.?
HABER: M. EMRE KİPMAN



Başkan Özdoğan’dan YKS ve LGS öğrencilerine müjde

KAYMEK'in "tatil şenliği" rüzgarı Pınarbaşı'nda devam etti

Talas Meclisinde 18 madde görüşüldü

Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi