GİLABORU HASADI BAŞLADI

GİLABORU HASADI BAŞLADI

Her yıl son bahar döneminde olgunlaşan Gilaboru bitkisinde hasat zamanı başladı. Özellikle Kayseri’nin Bünyan ilçesinde çok sık yetişen Gilaboru bitkisi, dalından toplandıktan sonra suda salamura yapılarak kış ve yaz içecek olarak tüketiliyor.

Her yıl son bahar döneminde olgunlaşan Gilaboru bitkisinde hasat zamanı başladı.
Özellikle Kayseri’nin Bünyan ilçesinde çok sık yetişen Gilaboru bitkisi, dalından toplandıktan sonra suda salamura yapılarak kış ve yaz içecek olarak tüketiliyor.
Son yıllarda Bünyan Belediyesi tarafından festival ve birçok etkinlikle tanıtılmaya çalışılan Gilaboru bitkisi, sindirim sistemi hastalıkları ve mide, böbrek gibi hastalıkların tedavisi için tavsiye ediliyor.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları