Gevher Nesibe’deki ‘Güreş’ ilgi çekiyor

Gevher Nesibe’deki ‘Güreş’ ilgi çekiyor

İlimize sonradan kazandırılan salonlardan Gevher Nesibe Spor Salonu’nda haftanın 5 günü yapılan güreş idmanları gençlerin ilgisini çekiyor. Her geçen gün sporcu sayısında artış olduğunu belirten Antrenör Muhyittin Uzun, salonun ilimizdeki bir ihtiyacı karşıladığını belirtti. 

İlimiz genelinde eksikleri giderebilmek için tesisleşmeye önem veren Gençlik Spor İl Müdürü Ali İhsan Alçı’nın Talas’ın girişinde yer alan ve atıl bir şekilde kullanılmayan salon için yaptıkları şimdilerde meyvesini vermeye başladı. 

Kız yurdu içinden ayırarak bağımsız bir hale getirilen Gevher Nesibe Spor Salonu çok amaçlı faaliyetlere ev sahipliği yapıyor. Ferdi sporlarda güreşe haftanın 5 günü yer verilirken bu spor branşına ilginin her geçen gün bölgede artış olduğun ifade edildi. 

İdmanlarda sporcuların çalışmalardan ve salondan memnun olduğunu belirten Antrenör Muhyittin Uzun konuşmasında şöyle dedi: “5 yılı aşkın süredir Kayseri’de antrenörlük yapıyorum. Bu salona da geçeli 4 ay oldu. Atıl durumdaki bu sorunun bu kadar aktif hale gelmesi beni şaşırttı. Bizde bir şey uyandırdı. Buranın cazibesiyle bir anda 100’e yakın bir öğrenciye ulaşmamıza sebep oldu. Fakat çok daha fazla talep var. Günde yaklaşık 700 sporcu burada çalışma yapıyor. Bu da tabi bizim çalışma şevkimizi artırıyor. İl müdürümüz Ali İhsan Kabakçı’ya da teşekkür ediyorum. Atıl tesisi muhteşem bir çalışır hale getirdi. Önceden kullanılan salonlarında kapasitesini artırdı. Böyle olunca biz antrenörlere de çalışmak düşüyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

Haber: Mustafa Gürbüz



2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’