Gevher Nesibe Spor Salonu ilimize hayırlı olsun

Gevher Nesibe Spor Salonu ilimize hayırlı olsun

İlimizde göreve gelmesiyle birlikte tesisleşme konusunda büyük adımlar atan Gençlik Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı atıl durumda olan gevher Nesibe Spor Salonu’nu ilimiz sporcularının hizmetine açtıklarını ve ferdi sporlarda dahil olmak üzere salon sporlarında büyük bir yükü paylaştıklarını açıkladı. 

İlimizde yer alan spor salonlarının yetmediğinden söz edilirken son yapılan çalışmayla sporcuları bir salona daha kavuşmuş oldular. Kerdi Yurtlar Kurumu bünyesinde bulunan Gevher Nesibe Kız Yurdu’nda bulunan spor salonu Gençlik Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakça’nın talimatı ile yenilenerek vatandaşın hizmetine sunuldu. 

Ferdi sporlarda Uzakdoğu sporları başta olmak üzere güreş, atletizm ve satranç gibi branşları bünyesinden bulunduran Gevher Nesibe Spor Salonu, voleybol dahil diğer branşlarda da ilimiz sporcularına hizmet vermeye başladı. 

Salonda yapılan çalışmalarla ayrıca 200 kişilik bir konferans salonunun da hizmette olduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı açıklamasında şöyle konuştu: “Gevher Nesibe Spor Salonu yaklaşık 90 yılların ortalarında yapılmış ama yurdumuzun içerisinde bir bölümünün olmasından dolayı aktif kullanılmamıştı. Geçen yıl itibariyle biz hem çevresel anlamdaki yolların tamamlanmasıyla bağımsız girişler oluşturduk. Gerçekten bu spor salonu çok yönlü çok özellikleri olan bir spor salonu. Aynı anda 4-5 branşı gerçekleştirebiliyoruz. Malumunuz gördüğünüz üzere satranç bir tarafta, güreşin, karatenin, tekvandonun ve masa tenisinin aynı anda yapılabildiği aynı zamanda da salon sporlarının birlikte yürütüldüğü bir alan oldu. Beni en çok mutlu edende bu tesislerin çok aktif kullanılmasıdır. Bugün 60 milyon TL’ye mal olan bu tesislerin gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğimize sunmak beni çok mutlu etti. Çok da aktif kullanılıyor. Mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim. Burayı totalde yaklaşık 700 gencimiz kullanıyor, o açıdan çok memnunuz. Diğer salonlarımızı da yapıyoruz. Dün itibariyle Hacılar Spor Salonu’nu tamamladık. Burada 700 ile 1000 kişi arasındaki genci spor yaptırmamız bizi ziyadesiyle memnun ediyor, artırarak devam ettireceğiz. Hem burada sağlıklı yaşam adına yetenek taraması yaptıracağız, çocuklarımızı spora aktif şekilde yönlendireceğiz.  Hem de sağlıklı yaşam adına öğrencilerimizi de burada eğitiyoruz. Antrenörlerimiz, öğrencilerimize de yurt öğrencilerimizin hem Melikgazi hem Gevher Nesibe yurt öğrencilerine yardımcı oluyorlar.  İnşallah dolu dolu kullanacağız. Salonumuz başta Kayseri ve bölge halkına hayırlı olsun.”

Haber: Mustafa Gürbüz



2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’