GEVHER NESİBE MEDRESESİ ZİYARETE AÇILDI

GEVHER NESİBE MEDRESESİ ZİYARETE AÇILDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuklu Medeniyeti Müzesi’ne çevrilecek olan Gevher Nesibe Medresesi, vatandaşların ziyaretine açıldı. Daha önce Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi olan ancak son zamanlarda ziyarete de kapalı olan medresenin

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje ile geçmişe dair hikayeler geleceğin teknolojisi ile anlatılacak. Kayseri’nin turizm potansiyelini artırmayı hedefleyen proje çerçevesinde medresede kalıca sergi salonu ile geçici sergi salonu bulunacak. Kalıcı sergi bölümünde Selçukluların kültürünü, eserlerini anlatacak tematik galeriler, Selçuklu tarihine dair etkileyici imajların yer alacağı bölümler olacak. Ayrıca yine bu alanda Selçukluların tüm eserlerinin yer alacağı dijital bir kütüphane bulunacak. Geçici sergi bölümünde ise modern sanat eserlerinin, şehirle ilgili geçici sergilerin yapılacağı alanlar ve atölyeler yer alacak. Müzeyi gezen insanların çay-kahve içeceği ve dinlenebileceği alanlar da tasarlanacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, daha önce yaptığı açıklamasında, “Uzun yıllardır Kayseri halkına en iyi hizmeti verebilmek için çalışıyoruz. Kayseri'yi sanayi, ticaret, eğitim alanında öne çıkarırken şehrimizdeki sosyal ve kültürel faaliyetlerin arttırılması adına dev projeleri hayata geçiriyoruz. Bu projelerden biri de Selçuklu Medeniyet Müzesi'dir. Gevher Nesibe Medresesi, yürütülen proje sonunda Selçukluya ait eserlerin çok modern bir ortamda sergileneceği bir müze olacak. Kaleiçi projesi kapsamında da bir arkeoloji müzesi çalışmamız var. Kayseri'ye sosyal, kültürel ve bilimsel alanda en üst noktaya taşımak için gayret gösteriyoruz" diye konuşmuştu.

 



Talas'ta Antika Fuarı heyecanı

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı