GESİ´DE ONİKİ SİVİL MİMARİ YAPI

GESİ´DE ONİKİ SİVİL MİMARİ YAPI

KORUMA ALTINA ALINDI

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gesi bölgesinde yer alan on iki tarihi yapıyı daha koruma altına aldıklarını söyledi.

Melikgazi Belediyesi olarak 2015 yılında başlatılan tarihi yapıların onarımı ve günümüz hizmetine sunulması çalışması sonucu tarihi yapıların teker teker hizmete sunulduğunu hatırlatan Başkan Büyükkılıç, tarihi yapılar ile doğal alanlara sahip çıkarak hem tarihin koruma altına alındığını hem de gelecek kuşaklara miras bırakıldığını belirtti.

Melikgazi şehrimizde yer alan tarihi yapıların yapılış yılı, mimarisi, zamanın mimari tekniği, sanatsal yapısı, sosyal işlevi, sosyal hayatı yönlendirmesi ve katkısının Anadolu Tarihi için önemli olduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, ´´Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde yer alan tarihi yapılara sahipleniyoruz. Bu yapılar Kayseri´nin olduğu kadar Anadolu´nun da bir kültür mirasıdır. Bu nedenle koruma planları hazırlıyor, aslına uygun olarak onarıyor ve halkın hizmetine sunuyoruz. Gesi Bölgesindeki kentsel sit alanı içerisinde yer alan 12 özel mülkiyet yapı 2. Grup korunması gerekli Taşınmaz Kültür Varlıkları olarak tescillenmiştir. Osmanlı döneminde hizmet vermiş olan on iki özel mimarı yapı Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ortak çalışma ile yeniden yapılarak hizmete sunulacak? dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı