GESİ VİYADÜĞÜ AÇILIŞINA KATILDI

GESİ VİYADÜĞÜ AÇILIŞINA KATILDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'deki programları çerçevesinde Gesi Viyadüğü açılışına katıldı.

Yoğun kar yağışı altında gerçekleştirilen açılışa Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın ve AK parti Kayseri Milletvekilleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, viyadüğü daha önce başka kişilerin yapmak istediğini ancak kendilerine kısmet olduğu için mutlu olduklarını söyledi. Büyükkılıç, " Daha önce değişik dostlarımız tarafından hayal edilen bu hizmetin hayaldi gerçek oldu anlayışıyla hizmete geçmesi hepimizi sevindirmiştir. Yolumuzu kısalttırmıştır. Tabi ki olumusuz sonuçları göz ardı etttirmiştir. Biz burada alt yapısı da dahil olmak üzere her türlü hizmeti yapılmak suretiyle hizmete sunduğumuz bu viyadük için yaklaşık 6.5 milyon para harcadık. Önemli bir rakam. elbetteki Bunu yapmayı düşünen arkadaşlar vardı ama aklı yetiyordu gücü yetmiyordu. İşte Melikgazi'nin farkı" şeklinde konuştu.

Büyükkılıçtan sonra kürsüye çıkan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise bugüne kadar ki yaptıkları ulaşım hizmetlerinin bir kısmından söz etti. Yıldız, "Açtığımız viyadükler, kavşaklar , çevre yolları, raylı sistemler ve kent ulaşımı ve ilçelerle ulaşımı rahatlatan ve hayatımızı kolaylaştıran hizmetlerdir. Bizden önce sadece 80 kilometre yapılan duble yolların yerine 500 kilometre çevre yolarla beraber bu hizmeti sağlamış olduk. Bugün gesi viyadüğü ve derin dere yoluyla beraber hamdolsun gesi ve diğer beldelerle beraber artık bunların Kayseri ile ulaşımını kolaylaştırmış olacağız. Kayseri'ye dışarıdan gelen misafirlerimiz bunu çok önemli bir gıpta ile beraber bize bahsediyorlar. Bu kadar çok çalışmayı nasıl bu kadar az zaman içerisine sığdırabiliyorsunuz diye. Bakın Türkiye İstatistik Kurumuna göre Kayseri'de bugün 160 bini otomobil olmak üzere 260 bin tane motorlu araç tarfikte yol alıyor. Türkiye'de son on yılda 8.5 milyon araçtan 16 milyon araca çıktı. Bu değişimi nasıl yöneteceksiniz? Eski yolarla yaparsanız, bir anda o yollar size tehdit olarak döner" dedi.

Yıldız daha sonra Ak Parti Milletvekilleri ile birlikte vatandaşlara aşure dağıttı. Yıldız Başka bir programa katılmak üzere tören alanından ayrıldı.



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik