GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT

GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT

Kayseri'de çevik kuvvet ekibi tarafından gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı. Polisler, tatbikatta meslektaşlarını gözaltına aldı

Çevik kuvvet ekibi, Kocasinan ilçesi Bülbülpınar Mezarlığı önünde gerçeği aratmayan bir tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikat gereği gecekondu sakini, eylemci ve taşkınlık çıkaran taraftar rolü yapan ekipler, resmi kıyafetli çevik kuvvet ekibine molotofkokteyli ve tahta fırlattı. Saldırganlar gözaltına alınırken, basın mensuplarına biber gazından etkilenmemeleri için gaz maskesi dağıtıldı. Tatbikat sonrası biber gazından etkilenen polis ekipleri yüzlerini yıkayarak gazın etkisinden kurtulmaya çalıştı.
Tatbikatı izlemeye gelen İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Çevik kuvvet toplumsal olaylara müdahale etmek için oluşturulmuş bir polis birimi durumunda. Tabii bu birimimizin deneyim kazanması için zaman zaman tatbikatlar yapıyoruz. Her ne kadar ilimizde çevik kuvvet bugüne kadar herhangi bir toplumsal olarak müdahale etmemiş olsa da buradaki amaç, bahar aylarında sık sık Güneydoğu illerimize gönderilen çevik kuvvet ekiplerimizi eğitmek” diye konuştu.
Türkiye'de toplumsal olayların azaldığını belirten Aydın, Bunu fırsat bilerek toplumsal olaylara çeşitli şekillerde müdahale tatbikatları yapılacak. İlimizde çevik kuvveti kullanabileceğimiz bir toplumsal olayın olmasını istemiyoruz. Bugüne kadar çevik kuvveti kullanabileceğimiz olay meydana gelmedi. Bu da ilimiz için sevindirici bir şey” ifadelerini kullandı.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı