GENÇLERİN PATEN TUTKUSU

GENÇLERİN PATEN TUTKUSU

İlimizde Ortaokulu öğrencilerinden oluşan bir grup, patenleriyle okula gidip, teneffüs ve öğle arasında okulun yanında toplanarak gösteri yapıyor. Gençlerin haber ekibimize yaptığı değerlendirme de, paten yapmanın derslere odaklanmalarında yardımcı olduğu

Bir zamanlar okul yıllarımızda teneffüs ve öğle aralarında zihinsel, bedensel gelişimi sağlayan; iletişimi öğreten; paylaşımı geliştiren eski oyunlarımız;  uzun eşek, körebe, misket, yakan top, ip atlama, mendil kapmaca oyunlarla eğlenirken artık günümüz de ise gençler, modern sporlarla eğleniyorlar. Bunlardan biri olan paten sporu, birkaç yıl öncesinde neredeyse parmakla sayılacak kadar azken, şimdiler de ise  paten kullanan gençleri sayısı gün geçtikçe artıyor.

Paten kayan gençler hem kendileri eğleniyorlar, hem de orada oturan vatandaşlar için ilgiyle izlenen şovlar gerçekleştiriyorlar

Bir Ortaokulun’ da okuyan 7. Sınıf öğrencisi Burak Aras, paten yapmayı çok sevdiğini belirterek, “ paten sürmeyi seviyorum. Çünkü bana çok  eğlenceli geliyor. Paten yaparken kendimi özgür hissediyorum. Ayrıca istediğim yere en kısa zamanda gidebiliyorum. Okula patenlerimizle geliyoruz. Öğle arası ve teneffüsler de paten yapıyoruz. Bu spor dalında profesyonelleşmek istiyorum” dedi.

Burak Can Öztaş ise, “paten yapmak çok hoşuma gidiyor. Kendimi hur hissediyorum. Herkesin bu sporu denemelerini tavsiye ederim. Çok eğlenceli bir kez deneseler çok hoşlarına gideceğimden şüphem yok. Okul da boş zamanlarımızı paten yaparak değerlendiriyoruz” ifadesini kullandı.

Mehmet Akif Çavuş da, “ öğle aralarında, teneffüslerde patenlerimizi takıp, geziyoruz. Paten yapmak çok zevkli oluyor. Hem de paten ile istediğimiz yere gidiyoruz” diye konuştu.

Yusuf Elbis ise, “ paten yaparken çok eğleniyoruz. Herkese tavsiye ediyorum. Sakatlanmadan korkmasınlar çok kolay bir spor. Herkes paten sürebilir. Paten aynı zamanda derslerime odaklanmada katkısı oluyor” şeklinde konuştu.



Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti